La finalul anilor '60, revolutia sexuala a transformat viziunea asupra alegerilor facute de femei. Pilula contraceptiva devine simbolul schimbarii sociale in lumea occidentala. Sexualitatea si contraceptia sunt discutate public, in mod liber, pentru prima data. Femeile incep lupta pentru drepturi egale si pentru un nou rol social.

Comunicat de presa

Istoricul pilulei contraceptive

Pana in anul 1960, metodele contraceptive se foloseau mai mult in secret, conform regulilor societatii din acele vremuri. Inventia contraceptiei orale a revolutionat insa modul de gandire a societatii, oferindu-le femeilor libertatea de a alege asupra educatiei, carierei si intemeierii unei familii.

Prima pilula contraceptiva a fost lansata in 1960 in Statele Unite ale Americii, iar 6 luni mai tarziu, pe 1 ianuarie 1961, compania Bayer Schering Pharma (pe atunci Schering AG) a lansat in Australia prima sa pilula contraceptiva. Peste cateva luni, compania aduce pilula si pe piata din Germania, promovand aceasta inovatoare metoda contraceptiva si in Europa.

Varianta pilulei contraceptive promovata de Bayer Schering Pharma in Europa este una imbunatatita din punctul de vedere al dozajului de hormoni, in comparatie cu structura primei pilule lansate in SUA.
Din acel moment si pana astazi, a inceput seria de cercetari medicale si de imbunatatiri permanente ale pilulei contraceptive, o inovatie care a facut deja istorie.

Compania Bayer Schering Pharma si-a inceput munca in domeniul cercetarii hormonale inca din anii 1920, pe cand acesta era un domeniu neexplorat in medicina. Nu se gasise inca solutia care sa permita realizarea de hormoni pe cale artificiala, in laborator, insa bazele aparitiei pilulei asa cum o cunoastem astazi, au fost puse inca de atunci.

La inceput, pilula a intampinat mentalitati nepregatite pentru o astfel de revolutie medicala, sociala si psihologica. Atunci, administrarea pilulei era considerata drept tratament medical, iar prevenirea sarcinii era vazuta drept efect secundar, nu motivul principal al prescrierii.

La finalul anilor ’60, revolutia sexuala a transformat viziunea asupra alegerilor facute de femei. Pilula contraceptiva devine simbolul schimbarii sociale in lumea occidentala. Sexualitatea si contraceptia sunt discutate public, in mod liber, pentru prima data. Femeile incep lupta pentru drepturi egale si pentru un nou rol social.

Datorita cercetarii permanente in domeniul contraceptiei, femeile din intreaga lume pot astazi sa aleaga diverse tipuri de pilule contraceptive, in dozaje hormonale diferite. Astfel, pilula s-a dezvoltat odata cu evolutia vietii si nevoilor femeilor de pe glob in acesti 50 de ani, marcand inovatie dupa inovatie, cu fiecare produs de succes.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri