La finalul anilor '60, revolutia sexuala a transformat viziunea asupra alegerilor facute de femei. Pilula contraceptiva devine simbolul schimbarii sociale in lumea occidentala. Sexualitatea si contraceptia sunt discutate public, in mod liber, pentru prima data. Femeile incep lupta pentru drepturi egale si pentru un nou rol social.

In prezent, Bayer Schering Pharma continua cercetarea in domeniul sanatatii reproducerii si are ca obiective informarea si educarea publicului privind contraceptia si metodele potrivite fiecarui tip de femeie. Pe viitor, compania va dezvolta noi produse pentru a intampina cat mai bine nevoile femeilor, in functie de stilul lor de viata, in fiecare etapa a vietii.

Referindu-se la impactul aparitiei pilulei, 200 de istorici de marca au fost de parere ca nici teoria relativitatii a lui Einstein, nici aparitia bombei nucleare sau inventarea internetului nu au avut o asemenea greutate in secolul XX, precum inovatia contraceptiei orale.

O privire asupra contraceptiei orale actuale pe glob

Astazi, planificarea familiala le ofera femeilor libertatea de avea o viata asa cum isi doresc, precum si posibilitatea de a alege educatia sau cariera si nu numai de a-si intemeia o familie.

Dintre cele aproximativ 80 de milioane de femei din intreaga lume care folosesc pilula contraceptiva, majoritatea locuiesc in Europa si Statele Unite ale Americii.

In cazul tarilor est-europene, pilula este folosita in proportii cuprinse intre 15% si 40%, in functie de tara.

In America Centrala si de Sud, aproximativ 16 milioane de femei aleg pilula drept metoda personala de contraceptie. Din anii `60 pana in 2000, rata contraceptiei orale a crescut considerabil in aceasta zona a lumii de la 15% la peste 70%.

Situatia este total diferita in lumea araba. In tari precum Emiratele Arabe Unite, Quatar, Dubai sau Bahrain, populatia se afla in scadere, ceea ce duce la politici guvernamentale care descurajeaza planificarea familiala.

In Arabia Saudita, femeilor le este permisa vizita la medicul ginecolog doar insotite, insa, in mod suprinzator, rata de acceptare a pilulei contraceptive este mai ridicata decat in Europa de Est. In Emiratele Arabe, cota de piata a contraceptivelor orale este printre cele mai mari din lume.

In Africa, ca si in alte regiuni ale lumii unde populatia traieste cu preponderenta in zone rurale, contraceptia este determinata de educatie, de nivelul dezvoltarii culturale si de contextul social al fiecarui individ.

In Asia, metoda contraceptiva difera de la o tara la alta in functie de alegerile cuplurilor. In Filipine si Tailanda, de exemplu, pe primul loc se afla contraceptia orala, desi pe intreg continentul metoda nu este foarte raspandita.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri