Presa Americana spune clar ESTE INADMISIBIL! Trebuie sa reamintim un caz petrecut in anul 2007 si revenit in actualitate, cand o profesoara de 24 de ani a fugit in Mexic cu elevul ei de 12 ani, de care se indragostise.

Revenind la cazul petrecut in 2007 si care a facut valva in intreaga lume, ne reamintim ca profesoara Kelsey Peterson care acum ispaseste o pedeapsa de 6 ani cu inchisoarea si avocatul ei, sustineau ca baiatul a fost cel care a initiat relatia si ca el, la cei 12 - 13 ani cati avea in acel moment, era mult mai dezvoltat decat alti baieti de varsta lui si ca de asemenea, comportamentul sau sexual era precoce, purtandu-se ca un tanar de cel putin 16 ani. Totusi… justifica in vre-un fel aceste detalii, vina unor adulti care cad in capcana dezvoltarii premature a copiilor?

Am vrut sa ridic si la noi aceasta problema etica si sa o exemplific cu ajutorul unui caz celebru, petrecut peste Ocean, avand la indemana aceste date furnizate de catre cercetatori, cu privire la dezvoltarea sexuala a copiilor, mult mai devreme. Descoperind informatii cu privire la acest caz, am retinut si o fraza rostita chiar de catre profesoara incriminata: “Profesorii trebuie sa pastreze o relatie distanta fata de elevii lor. Nici macar relatiile de prietenie nu ar trebui initiate”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Cred ca astfel de relatii profesoara-elev sau profesor-eleva sunt de fapt foarte des intalnite, chiar invaluite intr-o aura mitica, motiv pentru care, poate ca era necesar sa ridicam problema. Imi amintesc despre un caz povestit de o amica: el - profesor de religie la un liceu, in varsta de aproape 30 de ani, iar ea - o eleva de clasa a 9-a (15 ani) traiau o poveste amoroasa. Relatia a inceput sa fie cunoscuta in liceul cu pricina, iar singura solutie care a fost luata, a fost aceea de a-l muta pe profesor la o alta clasa…

Foto: Shutterstock

J.S.I.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri