Stiu ca viata fiului meu Charlie ar fi putut fi mult mai rea daca s-ar fi nascut in alta epoca. Are autism moderat spre sever, limitate abilitati de a comunica si mai are inca de parcurs multe provocari in ceea ce priveste comportamentul si abilitatile sale cognitive.

"Din cate am citit despre istoria acestei boli, despre tratamentul oamenilor cu dizabilitati intelectuale si din cate am aflat stand de vorba cu persoane care au rude cu autism sau cunosc oameni asemeni lui Charlie, am inteles ca daca s-ar fi nascut intr-o generatie trecuta, viata fiului meu ar fi fost institutionalizata; ar fi fost supus la un tratament cu multe medicamente, nu ar fi putut sa se plimbe cu bicicleta sau sa mearga sa vada Oceanul, asa cum facem acum… Gandindu-ma cum ar fi put sa fie viata lui Charlie, ma intristez foarte tare. Sunt o persoana norocoasa si vreau sa cred ca lucrurile se vor imbunatati si mai tare pentru oameni ca Charlie, pentru ei si familiile lor".

Textul de mai sus este scris de Kristina Chew o mama din SUA care, intr-un articol, isi exprima neintelegerea fata de un caz petrecut recent: o alta mama a unui copil autist de 11 ani, l-a ucis pe acesta intr-o camera de hotel. Incidentul s-a petrecut luna trecuta. Care ar fi putut fi implicatiile unui asemnea gest? Oare Yvonne Freaney, mama incriminata, s-a gandit ca boala copilului ei este o limita peste care aceasta nu va putea trece niciodata?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Teribila varsta de 2 ani – ce trebuie sa stii THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari

Cautand informatii despre aceasta boala pe care specialistii se straduiesc din greu sa o inteleaga, am aflat ca exista sanse mari ca un astfel de copil sa traiasca o viata normala. O prezentare succinta si usor de inteles, o face site-ul sfatulmedicului.ro: “Autismul este o tulburare a creierului care interfera adesea cu abilitatea de a comunica si de a relationa cu cei din jur. Diagnosticarea si tratarea cat mai precoce il poate ajuta pe copilul cu autism sa se dezvolte la potentialul sau maxim. Principalul obiectiv al tratamentului este imbunatatirea capacitatii generale a copilului de a functiona. S-a arata ca acest tip de antrenament reduce stresul membrilor familiei si imbunatateste functionarea copilului.

Intelegerea afectiunii si cunoasterea ei, a expectatiilor posibile, este o parte importanta in ajutarea copilului sa devina independent. Este indicat ca parintii sa se informeze in legatura cu drepturile educationale ale copilului. Legile asigura anumite drepturi pentru copiii cu handicap, inclusiv al celor cu autism. In plus, exista anumite asociatii care asigura suport copiilor cu autism si familiilor acestora. Parintii sunt sfatuiti sa se intereseze si la serviciile de protectie a copilului.

Amnezia infantila – de ce nu ne amintim primii ani de viata? Testosteron – rol, valori normale Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri