Statisticile arata, potrivit organizatiei internationale Unifem.org ca femeile reprezinta 70% dintre saracii lumii, ele sunt expuse riscului saraciei si al infometarii mult mai mult decat barbatii, din cauza discriminarilor care se produc la toate nivelurile, in tari bogate, dar si in tari sarace. In Romania 80% din populatia condamnata sa traiasca in saracie sunt femei, atrag atentia europarlamentarele Corina Cretu si Rovana Plumb.

Rovana Plumb sustine ca totusi, sansele sunt de partea femeilor deoarece cifrele arata ca un sfert din cresterea economica anuala europeana inregistrata din anul 1995 pana in prezent se datoreaza investitiilor in femei si stimularii participarii acestora pe piata muncii.

Potrivit deputatei europene, "politicile referitoare la echilibrarea vietii profesionale cu cea privata, egalitatea de sanse si de tratament intre barbati si femei, reducerea diferentelor salariale intre femei si barbati pe piata muncii, nu se pot bucura de o abordare corecta si principiala decat in momentul in care statele membre vor asigura paritatea in ceea ce priveste reprezentarea femeilor in structurile de decizie administrative, economice si financiare".

Despre aceste aspecte s-a vorbit si in cadrul conferintei international WIDE, care s-a desfasurat la Bucuresti. Vedeti relatari aici si aici. Iar politiciana Gabriela Cretu a raspuns provocarii Garbo, de a vorbi despre romance si criza financiara: Cum vor depasi romancele Criza?

Sursa foto: pedrosimoes7


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri