Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe explică, pe pagina sa de Facebook ce trebuie să faci ca să ajuți pe cineva care se îneacă. Printre recomandări se numără și aceea de a efectua compresiile pe piept în ritmul piesei ”Stayin’ Alive” a trupei Bee Gees.

Mesajul spitalului:

Imaginează-ți următoarea situație de viață: 🏖 Te afli într-o piscină, pe plajă sau într-o stațiune și observi o persoană în apă, care se uită spre nicăieri cu o privire goală, își lasă brațul deoparte, în timp ce se scufundă pentru scurt timp , apoi apare si nimeni din jurul său nu observă nimic ciudat. Asta pentru că sufocarea nu se întâmplă așa cum vedem în filme: victima nu țipă disperată după ajutor și, prin urmare, poate trece neobservată foarte ușor.

Explicația este simplă: în momentul în care victima își dă seama că se scufundă, își va concentra toată energia la suprafață pentru a respira. 😣. O persoană care se îneacă nu poate să strige după ajutor sau să țipe 🗣. Corpul uman are nevoie de aer pentru toate acestea, dar timpul dintre scufundări este prea scurt.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Ce putem face când asistăm la înec?
⚠️ Siguranța celor care intervin este primordială! ❌ Nu intrați în apă pentru a salva pe cineva dacă nu puteți înota bine sau dacă valurile sunt prea agresive. Există șanse mari să deveniți cu ușurință o victimă.
În primul rând, strigă după ajutor! Dacă în locul respectiv sunt mai multe persoane, atrageți atenția celor din apropiere și formați 1️⃣ 1️⃣ 2️⃣ 📞 !

Dacă decideți să intrați în apă, mai întâi scăpați de hainele și încălțămintea care vă pot restricționa mișcarea și înotați până ajungeți lângă victimă 🏊‍♀️. Apropiați-vă întotdeauna de victimă din spate, altfel exista riscul sa fiți si voi trași sub apa. Prindeți victima și țineți-o cu fața deasupra apei. Încercați să reveniți la mal, asigurându-vă că fața victimei rămâne deasupra apei.

Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Citiți continuarea pe educatieprivata.ro

Foto: PeopleImages.com - Yuri A /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri