Zeci de profesori din Buzău au cerut să rămână la catedră, după ce s-au pensionat. 69 de cadre didactice au primit acordul din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean de a rămâne la catedre în anul şcolar 2023 – 2024, potrivit Agerpres.

Motivele pentru care profesorii care ating vârsta de pensionare doresc să rămână în sistem sunt multiple, printre acestea aflându-se şi creşterea salariilor, potrivit Sindicatului Învăţământului Preuniversitar „Vasile Neacşu”.

Pe parcursul anului trecut, 53 de dascăli care au ieşit la pensie au solicitat să rămână în sistem, iar pentru anul şcolar viitor numărul pensionarilor care au depus cereri pentru menţinerea în activitate a crescut la 69. Disciplinele pentru care s-au depus cele mai multe cereri sunt cele aferente profilului real, dar şi pentru ocuparea unor posturi în învăţământul primar sau preşcolar.

„Referitor la situaţia privind cadrele didactice menţinute în activitate peste vârsta de pensionare, aceasta este reglementată de decizia Curţii Constituţionale şi Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2023 – 2024”, precizează Inspectoratul Şcolar Buzău, în urma unei solicitări Agerpres.

Citiţi mai multe pe educatieprivata.ro

Foto fr si main: Volodymyr TVERDOKHLIB /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri