9 Septembrie 2020 publicat în Social 1171 share-uri

Învățați-le pe fiicele voastre că primul lucru este iubirea de sine...

Fiindcă avem cu toții și cu toate femei în jurul nostru (surori, fiice, prietene, colege, rude, mame, soții) cărora le dorim binele, la fel cum ni-l dorim și pentru noi, iată un text puternic care a făcut înconjurul internetului și care merită citit, conștientizat și dat mai departe. Rândurile ii aparțin lui Hector Berumen și au fost făcute publice pe pagină de Facebook a acestuia. Conform statisticilor, femeile sunt cel mai adesea victimele abuzului (în multiplele sale forme: fizic, verbal, emoțional, exploatativ, discriminatoriu, psihologic, social, economic etc) și ale violenței domestice.

Hector Berumen: ÎNVĂȚAȚI-VĂ FIICELE

ÎNVĂȚAȚI-VĂ FIICELE...  

"Că întoarcerea acasă după o căsătorie eşuată este mai bună decât întoarcerea într-un sicriu. Învățați-le pe femeile pe care le iubiți că despărțirile nu sunt eșecuri. Că a pune capăt unei relații înseamnă a începe o viață nouă, că părăsirea unui cerc vicios este o victorie pentru inimă. Că desprinderea dintr-o legătură emoțională toxică este un act de iubire de sine.

Lăsați-vă fiicele, surorile, mamele, mătușile, nepoatele și toți prietenii să știe că au o viață înainte. Că strălucirea din sufletul lor nu poate fi oprită de nimeni. Că nimic nu se pierde atunci când demnitatea este cea care se apără. Că frumusețea de a privi în sus este de a observa lucrurile valoroase pe care nu le puteam vedea.

Că NUMAI ATUNCI CÂND NE MIŞCĂM, PUTEM AUZI ZGOMOTUL LANȚURILOR.

Foto: By Africanstar /Shutterstock

Spuneți-le că vor avea întotdeauna sprijinul vostru necondiționat. Că indiferent de loc, dată sau conflict vor avea ușile casei voastre deschise. Spuneți-le că pot veni în brațele voastre de câte ori au nevoie, că distanța nu este o problemă când iubirea este ceea ce vă unește. Că toată viața veți fi acolo, nu să le judecați sau să le învinovățiți, ci să le înțelegeți, să le ascultați, să le sfătuiți, să le iubiți.

Spuneți-le să se întoarcă acasă ca războinice, curajoase, demne, de neînfrânt și puternice. Spuneți-le că o femeie care încearcă să-și recâștige încrederea, forța sau stima de sine este o persoană care merită mii de aplauze și este o inspirație pentru cineva care urmează să ia decizia de a-și asuma mintea, corpul și viața.

Vorbiți cu fiicele voastre despre importanța iubirii de sine. Spuneți-le că PACEA INTERIOARĂ NU ESTE NEGOCIABILĂ, că Principiile și Idealurile NU SUNT de Vânzare. Că este interzis să închizi ochii la primele semne de violență. Că nu ar trebui să permită niciodată nimănui să le taie visele, că aripile lor valorează mult mai mult decât un statut sau un cec de bani.

Spuneți-le fiicelor voastre că au propria voce, că pot decide singure, că au un nume și un prenume, că au o familie mare care nu le va întoarce niciodată spatele, că au o casă și un cămin.

Învățați-le pe fiicele voastre că primul lucru este iubirea de sine.''

Autor: Héctor Berumen. Sursa:  Facebook 

Foto fr si main:  By Prostorina /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri