23 Iulie 2019 publicat în Social 16 share-uri

Sumbru sau deloc.... să ne imaginăm următorul scenariu: rețelele de socializare vor dispărea. Ce se va întâmpla cu noi în acest caz, psihologic vorbind?

3. Starea de depresie.

“În continuare, vom realiza că amintirile noastre, rutina noastră, viața noastră așa cum o cunoșteam până de curând, a dispărut, și vom experimenta stări de depresie – unii mai intens, alții mai puțin intens. Vom fi abătuți, vom fi invadați de tristețe, vom crede uneori că viața nu mai are sens, nu vom mai manifesta interes pentru nimic altceva și ne vom simți singuri. Este perioada poate cea mai dificilă, în care mulți dintre cei cărora Social Media le-a dezvoltat și accentuat tulburările de personalitate narcisistă (mulți dintre ei fiind adolescenți) vor avea nevoie de psiholog. Dependenții de selfie-uri vor fi cei mai afectați, pentru că nu vor mai avea cui să ceară atenția și aprobarea socială”.

4. Starea de acceptare și de fericire.

“Este perioada de final în care mulți dintre noi reușim să ne reorganizăm viața și să efectuăm activități de care uitasem că ne fac fericiți: plimbatul prin parc, citirea unei cărți, sportul etc. În această perioadă, dezvoltăm comportamente compensatorii, învățăm să fim mai mult prezenți în viața noastră, începem să ne întâlnim mai des cu prietenii noștri – cu toții vom simți o nevoie puternică de a socializa. Cel mai important, vom reînvăța ce înseamnă să socializezi cu adevărat, vom descoperi cum este să ne împărtășim momentele importante din viața noastră doar cu cei dragi (uitându-ne în albumele foto prăfuite), și nu cu mii de oameni. Ne vom aduce aminte că avem bunici, părinți, care poate s-au simțit negljați de noi, vom învăța să ne bucurăm de lucrurile mici și de comunicarea reală”, conchide psihologul Lenke Iuhoș.

Foto homepage: By Khakimullin Aleksandr /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri