Loturile naţionale de canotaj ale României se pregătesc pentru o nouă competiţie importantă, Campionatul Mondial de seniori, care va avea loc în intervalul 9-16 septembrie în Bulgaria, la Plovdiv.

Comunicat de presă

Loturile naţionale de canotaj ale României se pregătesc pentru o nouă competiţie importantă, Campionatul Mondial de seniori, care va avea loc în intervalul 9-16 septembrie în Bulgaria, la Plovdiv. Luna trecută, la Campionatul European de la Glasgow (UK), România s-au clasat pe locul întâi în clasamentul general pe medalii cu un total de şapte medalii, acest rezultat reconfirmând forma sportivă excepţională a canotorilor.

Nouă echipaje româneşti vor lua startul pe râul Mariţa, cinci concurând în probele feminine, patru în cele masculine, sub coordonarea antrenorilor Mircea Roman (feminin) și Antonio Colamonici (masculin).

“Nu ne propunem să câştigăm un anumit număr de medalii, privim deja spre Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sportivii sunt într-o formă foarte bună, însă este extrem de important să acumuleze cât mai mult. Se apropie calificările, 2019 este anul calificărilor pentru Olimpiadă, şi toţi sportivii trebuie să lupte pentru şansa lor. Obiectivul nostru este să fim prezenţi cu cât mai multe echipaje în finală. Suntem bucuroşi să avem alături parteneri de cursă lungă, care au ales să susţină performanţa”, a declarat înaintea plecării Elisabeta Lipă, Preşeditele Federaţiei Române de Canotaj.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire

La Mondialele de anul trecut din Statele Unite,  România a participat cu şase echipaje şi-a adjudecat două medalii de aur, acestea fiind câştigate de fetele de la dublu vâsle categorie uşoară (Ionela Cozmiuc Lehaci şi Gianina Beleagă) şi 8+1 (Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Adelina Boguş, Laura Oprea şi Daniela Druncea).

Performanţa trebuie susţinută, iar în sport, pe lângă antrenamentele riguroase, făcute “cu cap”, nutriţia sportivă este esenţială pe termen lung.

„Sportivul modern nu se mai bazează exclusiv pe talentul nativ, performanţa sa poate fi susţinută acum de produse nutriţionale rezultate dintr-o serioasă activitate de cercetare ştiinţifică. Antrenamentele sunt ajutate de produse perfect adaptate fiecărei circumstanţe, care asigură energia, hidratarea, proteinele, vitaminele, mineralele ce garantează susţinerea organismului în solicitări deosebite. În funcţie de tipul de efort, aerob sau anaerob, de tipul de activitate fizică - de forţă sau anduranţă -, de moment, este important ca programele nutriţionale să fie personalizate, astfel încât  beneficiile să fie maxime,“ a declarat Dr. Corina Zugravu, membru al Consiliului Consultativ în Nutriţie al Herbalife Nutrition.

Cum să eviți burnout-ul explorându-ți pasiunile Împreună în arte și simțiri

Cu sprijinul Federaţiei Române de Canotaj, Herbalife Nutrition colaborează de peste patru ani de zile cu echipa de antrenori şi medici pentru a dezvolta şi optimiza programul de nutriţie al lotului olimpic feminin de canotaj.

“Suntem bucuroşi să putem oferi nutriţia Herbalife tuturor sportivelor care fac parte din lotul olimpic de canotaj şi să putem face echipă împreună! Pentru aceşti atleţi nutriţia sportivă este complexă si reprezintă o necesitate, iar Herbalife Nutrition este onorată să fie alături de campioni, împărtăşind valori comune în ce priveşte nutriţia sănătoasă”, a declarat Romeo Căzănescu, Country Director al Herbalife Nutrition România, Moldova şi Ungaria.

Herbalife Nutrition are onoarea de a sponsoriza peste 190 de sportivi, echipe şi evenimente de talie mondială, printre care Cristiano Ronaldo, echipa LA Galaxy şi numeroase echipe olimpice. În România, Herbalife Nutrition este sponsorul oficial în nutriţie pentru Anca Bucur, de cinci ori câştigătoare a titlului de  Miss Fitness Universe, Ciprian Bălănescu, multiplu campion naţional la biatlon şi triatlon olimpic, și echipa de fotbal FC Viitorul antrenată de Gheorghe Hagi.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri