20 Iulie 2018 publicat în Social 1 share-uri

Cu ajutorul companiilor aeriene low-cost poți găsi oferte de zbor la prețuri accesibile, însă costurile de călătorie pot crește cu ușurință dacă optezi pentru servicii extra.

Cu ajutorul companiilor aeriene low-cost poți găsi oferte de zbor la prețuri accesibile, însă costurile de călătorie pot crește cu ușurință dacă optezi pentru servicii extra, cum ar fi alegerea locului în avion sau mai multe bagaje. De asemenea, gustările și băuturile cumpărate din avion pot influența semnificativ bugetul de vacanță, în unele cazuri costând mai mult decât zborul propriu-zis. Pentru a te ajuta să obții cel mai bun preț, echipa din spatele motorului gratuit de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro a analizat aceste facilități de zbor.

„Companiile aeriene low-cost pun la dispoziție nenumărate oferte avantajoase pentru călători atunci când vine vorba de biletele de avion și, astfel, fac din călătorii o experiență extrem de accesibilă pentru români. Cu toate acestea, serviciile extra sunt cele care le aduc profit – înainte și în timpul zborului. Sugestia mea pentru călători în acest sens este să fie foarte atenți să nu facă greșeli în momentul rezervării zborului și să ia în considerare costul final al acestuia, mai degrabă decât doar pentru biletul de avion pentru că pot constata faptul că un zbor care costă mai mult, dar cu taxe mai mici pentru bagaje sau alte servicii extra, ar putea fi o variantă mai avantajoasă per ansamblu. Călătorii care folosesc motorul de căutare momondo.ro pot analiza rapid diferite oferte de zbor și pot alege cele mai bune opțiuni pentru planurile lor", a declarat Mircea Giurcă, reprezentantul momondo în România.

Foto: Sebastian Leon
 
Modificarea numelui sau a zborului

Chiar dacă ai ales cu atenție cea mai ieftină și bună ofertă de zbor, îți pot scăpa adesea detalii care să te coste peste așteptări. De exemplu, pentru modificarea sau schimbarea numelui de pe bilet în aeroport, Ryanair percepe o taxă de 160 de euro per zbor per persoană, de aproximativ 19 ori mai mult decât costul unui zbor intern (8,35 euro) pe care îl pun la dispoziție. Pasagerii Wizz Air plătesc 45 de euro, cei care călătoresc cu Blue Air 40 de euro, pentru corectarea sau schimbarea numelui.

Există, de asemenea, situații în care poți încurca ora sau ziua zborului, însă pentru a putea face o astfel de modificare pe biletul de avion ajungi să plătești până la 90 de euro la Ryanair în sezon, așadar de aproape 11 ori mai mult decât prețul unui zbor. Dacă ai rezervat la Wizz Air plătești mai puțin, de până la 40 de euro per zbor per pasager pentru aceste modificări, la fel ca la Blue Air.

Citește mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri