Art Safari Kids, programul educațional al Art Safari București, un eveniment dedicat artei din România, invită și anul acesta copiii să descopere arta românească și marii pictori români.

Comunicat de presă

Art Safari Kids, programul educațional al Art Safari București, un eveniment unic ca amploare dedicat artei din România, invită și anul acesta copiii să descopere arta românească și marii pictori români. Timp de 10 zile, în perioada 11-20 mai, în Piața George Enescu din Capitală, copiii sunt invitați să ia parte la ateliere de artă interactive și tururi ghidate, pe un traseu expozițional în cadrul Art Safari desenat special pentru ei. Școlile și grădinițele care vor alege să viziteze Art Safari în săptămâna „Școala Altfel” vor beneficia de programe personalizate.

Programul educațional Art Safari Kids, susținut pentru al doilea an consecutiv de Metropolitan Life, se adresează copiilor cu vârste între 3 și 12 ani și își propune să îi încurajeze pe cei mici să aprecieze arta, să interacționeze cât mai des cu aceasta și să îi învețe lucruri noi, într-un mod interactiv, despre forme, culori, texturi, natură și marii artiști români.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

„Arta este o pasiune care se descoperă și se cultivă din copilărie. Din dorința de a aduce arta mai aproape de copii, de a le face cunoscută istoria artei românești și de a-i învăța să îi înțeleagă frumusețea s-a născut Art Safari Kids. Continuăm să traducem arta pe înțelesul celor mici, provocându-i să creeze printre tablouri și ghidându-i pe un traseu expozițional desenat pentru ei, unde vor avea șansa să-i descopere pe Nicolae Tonitza, Ștefan Luchian, Ion Țuculescu și mulți alți pictori români celebri.” (Ioana Ciocan, director Art Safari București).

„Este al doilea an în care ne alăturăm acestui demers artistic, în calitate de susținători ai Art Safari Kids. Ne bucură foarte mult faptul că părinții sunt tot mai deschiși la a oferi copiilor acces la artă și la educație, depășind barierele formale. Este important pentru noi să investim în dezvoltarea noilor generații. Cu acest obiectiv am pornit la drum și susținem programele de educație destinate copiilor și tinerilor. Pentru că ne dorim ca ei să aibă acces la informație de la o vârstă fragedă, să fie mai bine pregătiți în viață și să facă alegeri mai bune pentru viitorul lor.” (Carmina Dragomir, CEO Metropolitan Life)

Sheraton Bucharest Hotel propune brunch-ul de Paște sub conceptul The Art of Gathering Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani EXPOZITIA SI GALA FABULOUS OVER 40

Ateliere de creație, tururi ghidate și programe pentru „Școala Altfel”

Atelierele de creație vor avea loc într-un spațiu dinamic, decorat cu instalații, care să ofere un cadru potrivit apropierii de artă. În funcție de grupa de vârstă, pot fi alese diferite tematici: ateliere dedicate pictorilor români Ștefan Luchian, Nicolae Tonitza, Nicolae Grigorescu - pictură pe șevalet, tehnici de artă populară, pictură pe tricouri, simboluri românești pictate pe traiste, sculptură și modelaj cu tematică Brâncuși, ateliere de artă decorativă și multe altele.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri