31 Ianuarie 2018 publicat în Social 41 share-uri

Romania are noi campioni: Atlantic4 este prima echipa de romani care a traversat Oceanul Atlantic vaslind 5000 de km, intr-o calatorie memorabila care a durat 38 de zile, timp in care au doborit trei recorduri mondiale, in cadrul celei mai grele competitii din lume destinata ambarcatiunilor cu vasle!

Cei 4 romani care au format echipa Atlantic4 sunt - deja foarte cunoscutul Andrei Rosu, Vasile Osean, Ionut Olteanu si Marius Alexe. In cele 38 de zile cat a durat competitia au vaslit neintrerupt, respectand rutina ce cuprindea 2 ore vaslit si 2 ore odihna, pentru a parcurge traseul de aproximativ 5.000 de kilometri.

Competitia a aliniat la start un numar limitat de echipe de pe mapamond, avand reguli foarte stricte: nicio echipa nu primeste niciun suport din exterior in timpul cursei si barca poate fi echipata cu provizii numai la start. Membrii echipei trebuie sa faca fata unor provocari precum privarea de somn, vaslire in schimburi de doua ore, non-stop timp de saptamani. Barca admisa are o limita de lungime si latime, poate fi construita numai din anumite materiale si nu va putea fi reparata pe parcurs.

Echipa de romani Atlantic 4, la finalul cursei; Foto: Ben Duffy

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Dantela – din nou în tendințe pentru sezonul cald Blugii cargo - din nou în tendințe! 10 modele de jeanși moderni, cu buzunare în stil cargo

Expeditia ATLANTIC4: Campanie umanitara si aventura pe Ocean

Pe langa curajul de care au dat dovada, pornind intr-o calatorie care a insemnat si o lectie de dezvoltare personala al carui coach de neegalat a fost Oceanul insusi, cei 4 dau dovada si de umanitate si suflete imense, fiindca demersul lor este dedicat copiilor care sufera de boli incurabile. Echipa a pornit in aventura de a cuceri Oceanul Atlantic intr-o ambarcatiune cu vasle, in vederea strangerii fondurilor necesare construirii de catre HOSPICE Casa Sperantei a unui centru socio-medical la Adunatii Copaceni, destinat copiilor diagnosticati cu boli rare sau limitatoare de viata si familiilor acestora.

Andrei Rosu, Vasile Osean, Ionut Olteanu, Marius Alexe aflati la startul competitiei; Foto; Ben Duffy

Astfel, cei patru au plecat pe 14 decembrie 2017 din La Gomera (Spania), in cadrul celei mai grele curse de canotaj din lume, „Talisker Whisky Atlantic Challenge” si au ajuns in Antigua (Caraibe) pe 22 ianuarie, dupa 38 de zile, 14 ore si 32 de minute. Pe langa premiera adusa pentru Romania, ei au stabilit un nou record al cursei pentru cea mai rapida traversare a Oceanului Atlantic cu o ambarcatiune de tip PURE de 4 membri, recordul precedent fiind de 44 de zile, 20 de ore si 22 de minute.

Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Andrei, Vasi, Ionut si Marius au petrecut sarbatorile de iarna in barca, vaslind, si au avut parte atat de furtuni cu valuri uriase, defectiuni tehnice, dureri fizice, dor de casa, cat si de vreme calda, curenti buni, momente speciale si peisaje unice. Efortul lor a fost pus sub semnul unui gest nobil, ei incercand nu doar sa isi creeze oportunitatea unei aventuri fara egal, ci si de a strange bani din donatii pentru completarea fondurilor necesare ridicarii centrului HOSPICE Casa Sperantei in Adunatii Copaceni, pentru copiii cu boli rare sau incurabile.

„Pentru mine, aceasta a fost cea mai grea experienta de anduranta la care am participat pana acum. Durata traversarii, dorul de casa, nivelul scazut de confort, privarea de somn, monotonia, raul de mare, absenta alimentelor proaspete cu care eram obisnuit - au fost cateva dintre elementele care facut aceasta experienta una extrem de dura. Gandul ca efortul nostru are un impact direct asupra vietii pacientilor HOSPICE, sustinerea primita din partea a mii de romani si relatia cu coechipierii m-au ajutat enorm sa termin aceasta cursa, al carei final a fost extraordinar, intalnindu-mi familia dupa aproape doua luni", povesteste Andrei Rosu, unul dintre membrii Atlantic4.

Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire

Citeste mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri