Ministerul Sanatatii si Ministerul Muncii atrag atentia ca internarea in spitale a copiilor mai mici de 14 ani, impreuna cu unul dintre parinti, daca se solicita acest lucru, este un drept si nu un privilegiu.

Ministerul Sanatatii si Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, atrag atentia ca internarea in spitale a copiilor mai mici de 14 ani, impreuna cu unul dintre parinti, daca se solicita acest lucru, este un drept si nu un privilegiu.

Ce prevede legislatia in vigoare

Ordinul ministrului Sanatatii nr. 1284/2012 privind reglementarea programului de vizite al apartinatorilor pacientilor internati in unitatile sanitare publice prevede la Art. 5 ca:

(1) In cazul copiilor internati in sectiile/compartimentele de terapie intensiva se asigura prezenta cu caracter permanent a unuia dintre parinti, daca se solicita acest lucru.

(2) In cazul copiilor pana la 14 ani internati in oricare dintre sectiile/compartimentele din unitatea sanitara se accepta prezenta unui apartinator permanent, daca se solicita acest lucru.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

(3) In cazul copiilor cu varsta cuprinsa intre 14 si 18 ani internati in oricare dintre sectiile/ compartimentele din unitatea sanitara se poate accepta prezenta unui apartinator permanent, cu acordul sefului de sectie/ coordonatorului de compartiment.

Pe cale de consecinta, incalcarea Ordinului 1284/2012 se pedepseste conform legii.

Foto homepage: Pressmaster / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri