Este un DREPT LEGAL, nu un privilegiu: Copiii internati in spitale au nevoie de parintii lor

12:05, 11 Mai 2016 publicat în Social 42 share-uri

Ministerul Sanatatii si Ministerul Muncii atrag atentia ca internarea in spitale a copiilor mai mici de 14 ani, impreuna cu unul dintre parinti, daca se solicita acest lucru, este un drept si nu un privilegiu.

Ministerul Sanatatii si Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, atrag atentia ca internarea in spitale a copiilor mai mici de 14 ani, impreuna cu unul dintre parinti, daca se solicita acest lucru, este un drept si nu un privilegiu.

Ce prevede legislatia in vigoare

Ordinul ministrului Sanatatii nr. 1284/2012 privind reglementarea programului de vizite al apartinatorilor pacientilor internati in unitatile sanitare publice prevede la Art. 5 ca:

Citeste si:
Săpunul cu SULF: indicații terapeutice și 5 recomandări
Săpunul cu SULF: indicații...

(1) In cazul copiilor internati in sectiile/compartimentele de terapie intensiva se asigura prezenta cu caracter permanent a unuia dintre parinti, daca se solicita acest lucru.

(2) In cazul copiilor pana la 14 ani internati in oricare dintre sectiile/compartimentele din unitatea sanitara se accepta prezenta unui apartinator permanent, daca se solicita acest lucru.

Citeste si:
Rețeaua de sănătate REGINA MARIA: ”Am ajuns la 10.000 de teste...
Rețeaua de sănătate REGINA...

(3) In cazul copiilor cu varsta cuprinsa intre 14 si 18 ani internati in oricare dintre sectiile/ compartimentele din unitatea sanitara se poate accepta prezenta unui apartinator permanent, cu acordul sefului de sectie/ coordonatorului de compartiment.

Pe cale de consecinta, incalcarea Ordinului 1284/2012 se pedepseste conform legii.

Foto homepage: Pressmaster / Shutterstock.com


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri