6 Mai 2016 publicat în Social 11 share-uri

La fiecare sapte ore si jumatate, in Romania se naste un copil cu autism...

Comunicat de presa

La fiecare sapte ore si jumatate, in Romania se naste un copil cu autism. Pe masura ce creste, acestuia ii surade norocul doar daca parintii pot sustine un program de terapie constant. Atunci cand este incurajat sa isi dezvolte potentialul, poate ajunge pianist, pictor, sau orice isi doreste si poate fi inclus in invatamantul de masa. Cu toate acestea, prea putini copii gasesc sprijinul de care au nevoie la momentul potrivit, trec prin adolescenta si devin adulti, fara a fi primit indrumarea necesara.

Despre acest subiect si multe altele se va discuta in cadrul Conferintei Nationale dedicate autismului “Autismul dincolo de copilarie”, eveniment organizat de Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania (ANCAAR), in parteneriat cu Universitatea Spiru Haret, prin Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Conferinta organizata de ANCAAR este unul dintre putinele evenimente dedicate autismului in Romania si se afla la cea de-a saptea editie, fiind un eveniment de referinta pentru tinerii diagnosticati cu Tulburari din Spectrul Autismului (TSA). „Autismul dincolo de copilarie” isi propune sa aduca in atentia publicului importanta interventiei timpurii in cazul copiilor cu TSA, care, cu siguranta, influenteaza conditia acestora ca adolescenti si adulti.

Evenimentul urmareste informarea cu privire la noutatile in abordarea biomedicala si dezbaterea tehnicilor de interventie specifice adolescentilor si adutilor cu TSA. Astazi, mai mult decat oricand, aceste persoane pot fi ajutate. Interventia timpurie, educatia speciala, sprijinul familiei si medicatia potrivita sporesc semnificativ sansele unei vieti normale a copiilor cu TSA. Mai mult decat atat, programele educationale pot mari capacitatea de invatare a acestora, precum si abilitatile de a comunica si de a relationa.

Un program creat de trei elevi din Hunedoara va rula pe Staţia Spaţială Internaţională Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă?

In cadrul primei zile, conferinta reuneste medici specialisti, psihologi, sociologi, parinti si persoane diagnosticate cu TSA, studenti si masteranzi. Sesiunile de discutii si workshop-urile propun participantilor teme precum dificultatile incercate de persoana cu autism dupa perioada copilariei, precum si metodele de succes culese din experienta specialistilor autohtoni si de peste hotare.

Cei care isi propun sa participe la sesiunile de discutii din plenul primei zile a conferintei si la workshop-urile ce se desfasoara in cea de-a doua zi a acesteia, sunt asteptati in zilele de 6 si 7 mai, la Centrul National de Arta „Tinerimea Romana”, din Strada Gutenberg numarul 19, sectorul 5, Bucuresti.

Foto homepage: Zahraa Saleh / Shutterstock.com

Foto int: Zahraa Saleh /Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri