22 Februarie 2016 publicat în Social 3 share-uri

Reteaua Rupem tacerea despre violenta sexuala organizeaza marti, 23 februarie 2016, intre orele 14:00 – 18:00, la Spatiul Public European, Bucuresti conferinta cu titlul “Violenta sexuala: provocari si solutii in contextul ratificarii Conventiei de la Istanbul”.

In Romania c. 600.000 de femei sufera, pe parcursul vietii, cel putin o agresiunea sexuala

In iunie 2014, Romania a semnat Conventia Consiliului Europei pentru prevenirea si combaterea violentei impotriva femeilor si violentei domestice (Conventia de la Istanbul), care in prezent se afla in proces de ratificare. Conventia subliniaza necesitatea furnizarii de servicii integrate si specializate victimelor violentei impotriva femeilor, inclusiv victimelor violentei sexuale. In ciuda faptului ca in Romania c. 600.000 de femei sufera, pe parcursul vietii, cel putin o agresiunea sexuala, acestea nu beneficiaza de servicii specializate, integrate si gratuite, care sa le sprijine in depasirea traumei si sa faciliteze sanctionarea agresorilor.

Foto: Oana Baluta

In cadrul acestei conferinte, vorbitorii din partea institutiilor publice cu atributii in domeniul violentei de gen si din partea societatii civile, vor dezbate provocarile transpunerii Conventiei de la Istanbul in dreptul intern cat si necesitatea imbunatatirii serviciilor pentru victimele violentei sexuale, prin infiintarea unor centre integrate de urgenta pentru victime, functionale in cadrul spitalelor judetene de urgenta, la nivelul fiecarui judet si al municipiului Bucuresti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos

Organizatiile membre ale Retelei, cu experienta in problematica violentei sexuale, dar si specialisti in domeniu, vor insista asupra necesitaatii ca tema violentei sexuale sa fie asumata la nivelul legislatiei romanesti, cat si la nivelul intregii societati. Astfel, cei prezenti vor fi incurajati sa ia la cunostinta si sa semneze petitia Vrem centre integrate de urgenta pentru victimele violentei sexuale! Accesati petitia la acest link: https://facem.de-clic.ro/rupem_tacerea

De ce este nevoie de actiune?

Pentru a aduce violenta sexuala pe agenda publica a luat nastere in anul 2014 Reteaua nationala Rupem tacerea despre violenta sexuala, formata din 19 ONG-uri care activeaza in domeniul egalitatii de gen. In tot acest timp, Reteaua a facut pasi decisivi spre imbunatatirea serviciilor pentru victimele violentei sexuale, documentand si propunand infiintarea unor centre integrate de urgenta pentru victime, functionale in cadrul spitalelor judetene de urgenta, la nivelul fiecarui judet si al municipiului Bucuresti.

Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023 Lavazza creează o rețetă inedită de coffeetail pentru sezonul cald

In data de 25 iunie 2015, organizatiile non-guvernamentale din reteaua informala Rupem tacerea despre violenta sexuala, luand la cunostinta cu ingrijorare cazul violului de la Vaslui si judecarea in stare de libertate a agresorilor fetei de 18 ani care a fost violata cand se intorcea de la scoala in localitatea Valeni din judetul Vaslui, au solicitat Ministerului Justitiei sa faca publice modalitatile prin care a dispus transpunerea in dreptul national a Directivei 2012/29/UE de stabilire a unor norme minime privind drepturile, sprijinirea si protectia victimelor criminalitatii (in continuare, Directiva victimelor).

In data de 3 august 2015, aceste organizatii non-guvernamentale au adresat o scrisoare deschisa trimisa Cabinetului Primului Ministru, Ministerului Justitiei, Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sanatatii, Ministerului Educatiei si Consiliului Superior al Magistraturii, prin care au solicitat organizarea unor intalniri de lucru in vederea stabilirii unui plan de actiune interinstitutional, cu participarea societatii civile, pentru asigurarea protectiei, asistentei de specialitate si respectarea drepturilor victimelor si supravietuitoarelor violentei sexuale.

Femeile din România nu au timp pentru ele. Grija și timpul sunt întotdeauna îndreptate către familie, copii, părinți, dar niciodată către nevoile lor. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Cauți haine sport pentru persoane pretențioase? Fii atent la acestea

In urma acestei solicitari si la raspunsul pozitiv al Consiliului Superior al Magistraturii, s-a constituit un grup de lucru interinstitutional, cu participarea reprezentantilor organizatiilor non-guvernamentale care activeaza impotriva violentei de gen si ai institutiilor cu atributii in acest domeniu: Ministerul Justitiei, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Sanatatii, Agentia Nationala pentru Egalitate de Sanse (Ministerul Muncii), Inspectoratul General al Politiei Romane, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Comisia de Drepturile Omului, Culte si Minoritati (Senat). Incepand cu data de 31 august, grupul de lucru s-a reunit periodic, cu o frecventa aproximativ lunara, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Astfel, in cadrul conferintei din data de 23 februarie, specialistii in domeniu si invitati vor prezenta progresele pe care le-au facut in domeniul solutionarii situatiei victimelor violentei sexuale din Romania si vor aduce la cunostinta opiniei publice necesitatea ca Romania sa se alinieze la standardele internationale impuse de Conventia de la Istanbul, in ceea ce priveste aceasta problematica.

Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire Cuvintele au puteri magice! Cărți pe care fiecare femeie ar trebui să le citească Herbalife Nutrition lansează Phyto Complete, un nou produs pentru controlul greutății

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri