4 Noiembrie 2015 publicat în Social 129 share-uri

La un alt nivel de semnificare, la un alt nivel de intelegere a evenimentului tragic care ne-a lovit precum un buzdugan, zeci de suflete tinere s-au sacrificat ca sa atraga atentia asupra a ceea ce trebuie sa slefuim uman.

COLECTIV – Aceasta este o semiotica spirituala

Nimic nu va mai fi la fel. Cu totii stim asta.

La un alt nivel de semnificare, la un alt nivel de intelegere a evenimentului tragic care ne-a lovit precum un buzdugan, zeci de suflete tinere s-au sacrificat ca sa atraga atentia asupra a ceea ce trebuie sa slefuim uman. E un mesaj colectiv despre a fi in colectiv. Aceasta tragedie s-a produs pentru a face vizibile toate ranile deschise ale acestei societati. Este intunericul care face vizibila lumina. Acum stim ca nu mai vrem sa traim asa. Acum stim ca nu mai putem trai asa. Acum stim ca vom face tot posibilul sa impiedicam sa se mai intample astfel de tragedii. Astazi ne bucuram cu adevarat ca suntem in viata. Suntem aici si nu vom mai fi tacuti.

Foto: Flickr/ Markus Grossalber

Cu totii am simtit nevoia sa fim impreuna, sa ne strangem in brate apropiatii si sa ne tinem de maini. A fost un moment cand ne-am reamintit cat de fragila si de valoroasa este viata. Este un mesaj despre a lucra cu noi insine spre bucuria de a fi. Este un mesaj despre a iubi si despre a ne bucura ca existam - ceva ce uitam prea des, mult prea des, inecati in propriile orgolii. Sa avem incredere ca acolo unde sunt acum, in sanul materiei, le e cald, le e bine si zambesc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Dar sa nu uitam ca ceea ce s-a intamplat este un mesaj despre toate lucrurile la care impreuna avem de lucrat, in cadrul societatii in care traim. Sa fim impreuna, sa nu lasam sa se stearga amintirea acestor tineri. Acesta a fost sacrificiul colectiv al unei generatii, fata de care avem datoria umana de a nu ramane inerti.

Oamenii astia dragi ne-au dat un mesaj despre colectivitate, despre a nu ramane impasibili, de a ne bucura ca traim si in acelasi timp, de a sanctiona IMPREUNA toate nedreptatile care ni se fac. Acum au iesit la iveala atatea si atatea...

Trebuie sa tesem impreuna, o noua semantica a cuvantului "colectiv". Trebuie sa vrem si sa reusim sa cream o lume mai buna pentru noi si pentru toti tinerii, copiii de astazi si de maine.
Este un moment al trezirii colective.

Iulia S. - insemnare de jurnal, 1 noiembrie 2015

adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele

Foto homepage: Shutterstock.com; Bruce Rolff


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri