7 Octombrie 2015 publicat în Social 20 share-uri

Organizatia Salvati Copiii lanseaza Manifestul pentru Dreptul la Educatie prin care isi propune sa vina in sprijinul autoritatilor publice care se ocupa de sistemul de invatamant si solicita incadrarea in agenda ministrului Educatiei a 10 prioritati pentru imbunatatirea sistemului de educatie:

Comunicat de presa

Asigurarea educatiei de calitate pentru toti copiii

Organizatia Salvati Copiii lanseaza Manifestul pentru Dreptul la Educatie prin care isi propune sa vina in sprijinul autoritatilor publice care se ocupa de sistemul de invatamant si solicita incadrarea in agenda ministrului Educatiei a 10 prioritati pentru imbunatatirea sistemului de educatie:

- Utilizarea a minimum 6% din PIB pentru educatie si transpartenta in folosirea banilor publici

- Asigurarea accesului universal la educatie prescolara, primara si secundara pentru toti copiii

- Imbunatatirea calitatii educatiei printr-o mai buna formare initiala si continua

- Curriculum modern, actualizat stiintific si bazat pe cercetari si bune practici privind educatia copiilor.

- Incluziunea scolara a copiilor cu dizabilitati

- Adoptarea si implementarea Strategiei nationale si planului de actiune privind educatia timpurie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

- Introducerea educatiei interculturale si a educatiei pentru toleranta si eliminarea discriminarii si a unor sisteme de prevenire si eliminare a violentei in scoli.

- Participarea copiilor in procesul decizional al scolilor (obiectiv propus de copii).

- Asigurarea serviciilor de consiliere prin cresterea numarului de consilieri scolari, astfel incat unui consilier sa-i revina 300 de elevi.

- Consolidarea cooperarii dintre sectorul public si organizatiile neguvernamentale

Toate cele 10 obiective ale Manifestului pentru Dreptul la Educatie propuse de Organizatia Salvati Copiii aduc in discutie problemele urgente cu care se confrunta copiii in tara noastra in sistemul de invatamant romanesc, luand in considerare obligatiile ce-i revin Romaniei, conform legislatiei interne si a Conventiei ONU cu privire la drepturile copilului.

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală

Organizatia Salvati Copiii ii invita pe toti cei care cred ca educatia trebuie sa fie o prioritate pentru Romania, atat pentru Parlamentul si cat si pentru Guvernul Romaniei, sa semneze Manifestul pentru Dreptul la Educatie. Documentul insotit de semnaturi va fi trimis Ministerului Educatiei, dar si celor doua comisii de educatie ale Parlamentului Romaniei.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri