18 August 2015 publicat în Social 10 share-uri

Ploaia este imnul oficial al campaniei 'NU inseamna NU!', o campanie impotriva violentei sexuale. Imnul a fost inspirat de oribilul caz petrecut la Vaslui, cand o fata a fost violata de catre 7 tineri.

Ploaia este imnul oficial al campaniei 'NU inseamna NU!', o campanie impotriva violentei sexuale.
„NU inseamna NU!” este o campanie sustinuta de Grupul Bloggeritelor din Romania si coalitia Rupem tacerea despre violenta sexuala. Imnul a fost inspirat de oribilul caz petrecut la Vaslui, cand o fata a fost violata de catre 7 tineri.

"Silviu Avadanei (22 de ani), Ionut Bogdan Boicu (21 de ani), Petrica Bolboceanu (23 de ani), Silviu Burada (21 de ani), Paul Andrei Burlacu (28 de ani), Alin Dumitru Rotaru (19 ani) si Ioan Surleac (20 de ani) au fost trimisi in judecata pentru viol in forma agravanta si lipsire de libertate in mod ilegal. Tragedia fetei a avut loc pe 10 noiembrie 2014, in timp ce se intorcea de la scoala. Povestea de groaza scrisa de cei sapte baieti din Valeni nu ar fi avut un ecou atat de puternic in randul opiniei publice daca, dupa oribila intamplare, nu ar fi continuat sa loveasca in victima, incercând să o transforme intr-o „usuratica”, sa o umileasca pe retelele sociale. „Cei sapte baieti de oameni gospodari”, asa cum sunt numiti in comunitatea lor, au fost plasati in aprilie in arest la domiciliu si, ulterior, sub control judiciar. Lasati in libertate, violatorii au continuat sa sfideze zambind pe holul instantelor, au amenintat ziaristi, au continuat sa fie activi pe retelele sociale", scrie Adevarul.ro, care a urmarit cazul indeaproape, lansand si campania mediatica „Dreptate pentru fata violata din Vaslui“

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023

Cei sapte au aflat luni, 17 august, sentintele decise de instanta de judecata. Acestia au primit intre 5 ani si 8 luni si 8 ani de inchisoare. Decizia nu este definitiva, dar toti violatorii au fost arestati preventiv, scrie Adevarul.

Acest caz a provocat indignare in randul opiniei publice si o mobilizare fara precedent, pentru condamnarea violentei sexuale. Acest cantec emotionant a devenit imnul campaniei NU inseamna NU, care vrea sa vizibilizeze violenta sexuala la care sunt supuse femeile din Romania. Piesa este interpretata de Liry si Emanuela Oancea.

Asculta imnul PLOAIA! Noi sunetm Ploaia:

Versuri:

Se-ntorcea de la scoala intr-o dupa-amiaza ploioasa,
Un vecin ii zice: „te duc eu, oricum merg spre casa.
Haide, urca-n masina”, si ea a urcat,
Nestiind ce avea el in minte de fapt.
Ce urmeaza zici ca e un rau oarecare,
Vinovatii scapa prea usor de-nchisoare
Si nu mi se pare, dureaza dureros de mult
Ceva atat de clar de la-nceput!

Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie

Nori mari anunta furtuni.
Ploi mari vin sa faca minuni,
Vin sa stinga carbuni aprinsi de slabiciuni,
Sa faca din oamenii rai oameni buni...

Ploaia va cadea din nou
Si nu vom mai vedea pe obrazul tau
Lacrimile puse de un suflet rau,
de un suflet rau.

O zi rece de luni, fata se-ntoarce la scoala.
Poarta o haina lunga, dar se simte tot goala.
Si de luni de zile-asteapta, da` dreptatea ei se-amana,
Iar de dincolo de gard vecinu-i face din mana.
Justitia se pierde-n paragrafe, multe hartii,
Cand se pun pe masa plicurile pline de mii,
Da` chiar daca oamenii uita sau nici nu vor sti,
Ploaia rece-i va trezi!

Nori mari anunta furtuni.
Ploi mari vin sa faca minuni,
Vin sa stinga carbuni aprinsi de slabiciuni,
Sa faca din oamenii rai oameni buni...

Ploaia va cadea din nou
Si nu vom mai vedea pe obrazul tau
Lacrimile puse de un suflet rau,
de un suflet rau.

Ploaia suntem noi. Impreuna militam impotriva violentei sexuale.
Alatura-te si tu celor care iau atitudine printr-un share pe Facebook cu unul dintre mesajele urmatoare: #violulnuarescuze #violuldistruge #violulecrima #NuinseamnaNU.

Informare si consiliere online: https://aleg-romania.eu/consiliere/

Facebook:
https://www.facebook.com/NuinseamnaNu.ro
https://www.facebook.com/rupemtacerea...

Site:
https://nuinseamnanu.ro/
https://violentadegen.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri