19 Iunie 2015 publicat în Social 14 share-uri

Laptele praf de inceput pentru sugari nu poate echivala niciodata cu laptele matern, putand fi cel mult o solutie substituenta de compromis. Laptele de mama contine factori imunologici si factori de crestere care nu pot fi imitati. Colostrul reprezinta prima vaccinare.

Comunicat de presa

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania a achizitionat la sfarsitul lunii mai unele dintre cele mai folosite tipuri de lapte praf de inceput, produs destinat hranirii sugarilor cu varsta cuprinsa intre 0 si 6 luni, pentru a analiza compozitia acestora pe baza informatiilor inscrise pe eticheta.

Studiul a fost realizat de catre o echipa coordonata de dr. ing. biochimist Madalina Ilis si dr. ing. biochimist Mihai Rissdorfer, experti produse alimentare la APC Romania. Pentru acest studiu ne-am propus urmatoarele obiective:

1. Analiza etichetei din punctul de vedere al primelor 5 ingrediente din fiecare formula de lapte praf; Ingredientele produselor alimentare trebuie indicate in ordine descrescatoare a cantitatii. Doar 61% dintre produsele analizate au ca prim ingredient laptele. 32% au ca prim ingredient zerul demineralizat iar 7% au ca prim ingredient proteine din zer.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri A contat cine a zbierat mai tare Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut

2. Analiza informatiilor prezentate de producator in privinta aportului energetic si de nutrienti necesar organismului unui sugar pe parcursul unei zile din a 4-a saptamana de viata; Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda pentru bebelusi un aport energetic zilnic de 554 kcal pentru baieti si 515 kcal pentru fete. Majoritatea producatorilor nu tin cont de aceste recomandari.

3. Analiza informatiilor prezentate de producator in privinta aportului de sare preluat din laptele praf preparat administrat pe parcursul unei zile din a 4-a saptamana de viata; Cantitatea de sare asimilata zilnic de un sugar hranit artificial variaza intre 276 si 875 mg. Verificati continutul de sare, acesta nu trebuie sa depaseasca 16 mg /100 ml lapte.

4. Identificarea altor substante de sinteza in formulele de lapte praf si care nu exista in laptele matern; In laptele praf putem intalni si multe alte substante mai mult sau mai putin daunatoare: maltodextrina, taurina, uleiuri vegetale, amidon, sirop de glucoza, fosfat de potasiu, clorura de calciu, carbonat de calciu, probiotice, galacto-ologozaharide, minerale, vitamine. Verificati cu atentie toate ingredientele de pe eticheta.

6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

5. Evaluarea costurilor lunare generate de hranirea bebelusului cu lapte praf si a accesibilitatii din acest punct de vedere; Preturile pentru hranirea artificiala a unui bebelus variaza intre 113,83 lei si 340,65 lei lunar.

6. Analiza modului in care sunt luate in seama recomandarile Codului International de Marketing al Substituentilor de Lapte Matern; Mentiunile obligatorii tip Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, pentru formulele de lapte praf sunt trecute in general cu litere mici si nevizibile.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri