23 Aprilie 2015 publicat în Social 16 share-uri

Hartuirea stradala este o problema a spatiului public. Hartuirea stradala e reala!

Recent, la nivel international a fost marcata Saptamana Internationala impotriva hartuirii stradale (12-18 aprilie), HARTUIREA fiind un fenomen zilnic, care le afecteaza pe femei din intreaga lume.

Hartuirea si violenta la adresa femeilor isi au resorturile in modul cum societatea perpetueaza un raport de putere inegal intre barbati si femei. Barbatii si baietii hartuiesc si agreseaza pentru ca pot! Pentru ca oamenii din jur considera normala aceasta atitudine. In mentalul colectiv, barbatii sunt cei care detin “forta”, iar femeile sunt cele “slabe” dar barbatii pot deveni aliatii nostri impotriva hartuirii si violentei de orice fel la adresa femeilor si impreuna trebuie sa spunem "Stop, agresiunile trebuie sa inceteze!"

La Bucuresti, a fost organizate mai multe activitati in Parcul Tineretului pentru a atrage atentia asupra hartuirii stradale si acesta a fost bazat pe marturii ale hartuirii prin care au trecut femeile in Capitala:

MARTURII ALE HARTUIRII STRADALE

• “In zona Iancului, mai exact str. Aleea Magura Vulturului, am fost urmarita dimineata, la ora 7.30, de un individ in timp ce vroiam sa ajung la masina si sa merg la munca. Acest individ m-a atacat pe la spate si a inceput sa ma pipaie in zonele intime. Totul s-a intamplat in 2 minute, dar care m-au marcat si au fost suficiente cat sa imi creeze teama de a iesi din casa, timp de 2 luni de zile.”

• “ Am fost chemata la interviu, hartuita, cu usa incuiata. Cu anunt dat pe internet”. (Smaranda)

• Am patit de nenumarate ori sa fiu fluierata, sa mi se zica „pisi” sau sa mi se ceara numarul de telefon sau la petreceri sa vrea un tip sa îmi puna pe fund.


Informeaza-te mai departe despre hartuirea stradala >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri