13 Martie 2015 publicat în Social 8 share-uri

#parintilascoala este prima campanie de educare digitala pentru parinti derulata de o companie si un proiect interesant despre care Raluca Vidrascu, PR Officer Orange Romania, a avut placerea sa ne spuna mai multe.

Va invitam totodata ca prin intermediul acestui interviu acordat de Raluca Vidrascu sa aflati curiozitati si statistici despre internet si modul in care este utilizat de parinti si adulti, dar si despre dificultatile pe care acestia le intampina in comunicarea moderna.

1. De obicei, copiii si tinerii sunt principalele categorii de varsta vizate in campaniile de educare digitala. De unde/ de ce initiativa unei altfel de campanii, care sa se adreseze de data aceasta si adultilor parinti?

Initiativa de a lansa un program de educare digitala pentru parinti este un pas firesc prin care vrem sa raspundem unei nevoi pe care am identificat-o chiar de la clientii nostri. Digitalizarea a devenit parte integranta a vietii noastre, terminalele mobile au evoluat, smartphone-urile si tabletele sunt utilizate la scara tot mai larga, exista o comunicare intensa pe retelele sociale, iar tehnologia avanseaza rapid in aceasta directie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Leagăn pentru toată copilăria Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

De aceea, prin campania #parintilascoala, incercam sa aducem tehnologia mai aproape de fiecare categorie de varsta asumandu-ne rolul de digital coach. Cu siguranta fiecare dintre noi are cel putin o poveste amuzanta a apropiatilor care se confrunta cu dificultati atunci cand vine vorba despre noile tehnologii, de la accesarea casutei de email la comenzile online sau cautarea pe Google si YouTube.


2. Ne puteti oferi cateva curiozitati sau statistici legate de modul in care isi utilizeaza adultii pc-urile si smartphonurile? Dar de modul in care acestia folosesc internetul? Spre exemplu, cu ce frecventa utilizeaza adultii internetului si care sunt site-urile pe care acestia navigheaza cel mai des?

Cele mai accesate servicii pe internet utilizate de catre persoanele adulte sunt cautarea de informatii prin motoare de cautare, transmiterea de email-uri, citirea stirilor online sau utilizarea instant messaging. Conform statisticilor, cele mai accesate site-uri sunt: sanatate si medicina (19.9%), educationale (13,8%), arta si cultura (12,3%), divertisment (10,3%) (cf. Studiului National de Audienta Focus - SNA-Focus, realizat in perioada august 2012 – august 2014, pe populatia din mediul urban, peste 45 de ani). In plus, din chestionarul derulat in cadrul primei etape a campaniei “Parinti la scoala” a reiesit ca 3 din 5 parinti utilizeaza zilnic internetul, iar 4 din 5 parinti au nevoie de ajutorul copiilor in utilizarea noilor tehnologii. Acelasi chestionar arata ca principalele motive pentru care parintii acceseaza internetul sunt comunicarea cu cei dragi si transferul de date, dar si faptul ca isi doresc sa se informeze din resurse online, usor accesibile.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri