12 Noiembrie 2014 publicat în Social 42 share-uri

Este poate una dintre cele mai cutremauratoare idei de care m-am lovit in ultima vreme. Totusi, citind despre acest subiect, ma patrundea un calm interior si o anume constientizare: De ce medicii aleg sa moara diferit?

Rezultatul este acela ca majoritatea oamenilor primesc procedee de salvare a vietii, care, in cazul bolilor grave sunt adesea futile. Doctorul Karen Kehl a vorbit si el despre aceasta intr-un articol intitulat „Mergand catre Pace: O analiza a conceptului de moarte buna”. Kehl descrie atributele unei despartiri de viata cu gratie: sa te simti confortabil si in control, sa simti senzatia de apropiere fata de cei dragi, sa faci maximul pentru imbunatatirea relatiilor tale, iar familia sa fie implicata in ingrijire.

Spitalele de astazi ofera foarte putine dintre aceste calitati. Doctorul Kehl si Doctorul Murray se refera desigur la Statele Unite, dar putem sa ne inchipuim si starea sistemului sanitar romanesc, deficitar din foarte multe puncte de vedere, unde astfel de idei ar fi, poate, chiar mult mai revolutionare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

„Directive pe care le-ar scrie pacientii cu privire la felul cum vor sa fie tratati in cazul in care raman fara capacitati, le-ar da acestora mai mult control cu privire la modul cum se sfarsesc vietile lor”, argumenteaza Dr. Murray. Mai departe, Murray relateaza povestea unu var care, desi nu era medic, el a renuntat la tratamentul agresiv care se efectueaza in caz de cancer si care include si multe vizite la spital pentru chimioterpie. Acesta i-ar fi prelungit viata cu doar patru luni. Acest om a analizat alternativele pe care le avea si a luat in considerare si „calitatea vietii”, nu doar prelungirea ei. In final a respins aceasta schema de tratament.

Calitatea vietii ramase este importanta

„S-a mutat cu mine. Ne-am petrecut ultimele 8 luni simtindu-ne bine impreuna. Am fost la Disneyland pentru prima data si petreceam timp acasa. Torch era innebunit dupa sporturi si era bucuros sa se uite la sporturi si sa manance felurile pe care le pregateam. Nu avea dureri serioase si si-a pastrat spiritul optimist. Intr-o zi nu s-a mai trezit. Si-a petrecut urmatoarele 3 zile in coma si apoi a murit. Costul ingrijirilor sale medicale pentru aceste opt luni si pentru singurul medicament pe care il lua a fost de aproximativ 20 de dolari.”

Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție Caria dentară – ce este și cum se tratează Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

„Si in ceea ce ma priveste”, spune doctorul Murray, „mi-am inregistrat cererile cu privire la modul cum vreau sa imi petrec ultimele momente. Nu vreau eroisme si vreau sa plec cu gratie catre acel somn vesnic, asemenea mentorului meu Charlie, asemenea lui Torch, asemenea multor altor camarazi de-ai mei medici”.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri