"Va rog. Faceti ce puteti. Aceasta, ACEASTA nu trebuie sa mai continue." - Dr. Mads Frederick Gilbert

Dar acesti eroi nu se plang. Acesti eroi. Accepta situatia, precum niste razboinici, tin capul sus intr-o hotarire enorma. Iar pe masura ce va scriu aceste cuvinte, singur, intr-un pat, imi curg lacrimi, lacrimi calde si inutile de durere si suparare, de furie si frica. Asa ceva nu se intampla!

Chiar acum, orchestra de razboi a Israelului reincepe inspaimantatoarea sa simfonie . Chiar acum: salve de artilerie din navele de razboi, inspre tarm, zgomotele dezgustatoare ale aparatelor F16 si elicopterelor Apache. Majoritatea facute si platite de SUA.

Domnule Obama – ai inima?
 

Te invit – petrece o singura nopate – doar o noapte cu noi la Shifa. Degizat in curatator, poate. Sunt convins 100% ca aceasta ar schimba istoria.
 

Nimeni cu inima SI putere ar putea sa plece dupa o noapte in Shifa, fara a fi determinat sa inceteze macelul poporului palestinian.
 

Dar cei fara de inima si mila si-au facut calculele si au planuit o noua „dahyia” (n.r. strategie militara) asupra Fasiei Gaza. Raurile de sange vor curge in continuare in noaptea urmatoare. Aud cum si-au intors instrumentele mortii.
 

Va rog. Faceti ce puteti. Aceasta, ACEASTA nu trebuie sa mai continue.
 

Dr. Mads Frederick Gilbert
 

Vreau sa evit a promova orice pozitionare pro-contra palestinieni sau israelieni. Propun insa sa ne pozitionam in orice moment impotriva furiei oarbe, impotriva conflictului si impotriva urii. Impotriva violentei si orgoliilor. Cred ca doar asa putem sa schimbam lumea in care traim… Cred ca avem datoria morala de a spune „NU” razboiului, de a spune „nu” oricarei intrupari a violentei. De multe ori ii jignim si avem atitudini ofensive chiar fata de oamenii pe care ii iubim cel mai tare, fara sa realizam ca aceasta este la randul ei o intrupare a violentei. De ce asa? Totul porneste de la cele mai mici gesturi si de la fiecare pas pe care il facem in viata. De la modul cum ne adresam celui de langa noi… Avem datoria morala de a fi constienti de tot ceea ce se petrece chiar acum, chiar sub ochii nostri!

  • "Nu mai alegeti intre pozitia pro-Israel sau pro-Palestina. Trebuie sa fiti pro-pace.” - AMOS Oz (scriitor israelian)

„ACEASTA nu trebuie sa mai continue.” – Dr. Mads Frederick Gilbert

Si atat de frumos a spus, intr-o postare pe Facebook, prietena mea Fatma Ylmaz:

<>

de Julia Sima

Foto fr si main: By pokku /Shutterstock

Scrisoarea medicului norvegian via www.middleeastmonitor.com

Iti recomandam si:

Conflictul israeliano-palestinian explicat in 3 minute


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri