13 Noiembrie 2013 publicat în Social 39 share-uri

Sexualizarea imaginii femeii este un fenomen pe care inca foarte multa lume nu il intelege si iata de ce 'femeia obiect' continua sa faca parte din universul nostru si sa ne influenteze vietile in mod negativ. 'Femeia obiect' este o femeie care nu conteaza decat pentru corpul sau digitalizat si modificat in Photoshop, ea este un individ degradat, prezentat doar din prisma sexualitatii, o sexualitate vazuta doar ca instrument al placerii masculine.

3. Imaginea arata cum integritatea corporala a unei persoane asezata intr-o pozitie sexuala poate fi depasita fara acordul acesteia.

Practica aceasta este adesea folosita in industria de publicitate, dar si in cinematografie. Sa prezinti in mod romanticizat scena unui asalt pare foarte POP, dar este de fapt o modalitate prin care este incurajata sexualizarea si violenta la adresa femeilor.

Aceasta este o reclama controversata si un foarte bun exemplu din acest punct de vedere. Este ilustrata si incurajata ideea ca femeilor le-ar placea chiar sa fie asltate din punct de vedere sexual.

Print add-ul de mai jos are un mesaj la fel de dur:

Aceasta imagine arata o femeie vulnerabila, prezentata intr-o pozitie sexuala, alaturi de un protagonist barbat care a transformat cravata (simbol al masculinitatii), intr-o lesa. Femeia pare ca a fost atacata si si subjugata.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri