'Uniti, salvam, Rosia Montana!' se striga din adancul sufletului de mai bine de o saptamana in toate mariile orase ale tarii. La Bucuresti, se strang cu miile si ocupa cele mai importante artere intr-un protest pasnic dar insufletit. In data de 8 septembrie, peste 15 mii de oameni au marasaluit timp de cateva ore, pentru ca in final Piata Universitatii sa fie blocata si sa rasune cum nu a mai facut-o de multa vreme – de 23 de ani!

Care sunt motivatiile opozitiei? De ce atat de multi oameni ies in strada?

 

Mamicile si copiii au deschis sirul miilor de protestatari - foto Laura Muresan Photography  Vezi Albumul realizat de Laura Muresan la protestul din Bucuresti

Citeste si:
Noua Colecție Blooming Garden, în acest weekend, la Blouse Roumaine...
Noua Colecție Blooming...

De ce atat de multi oameni protesteaza cu incapatanare? Acest filmulet poate oferi mai multe raspunsuri. Ne poate lasa indifernti la pericolul care ne asteapta in cazul in care va fi aprobata exploatarea miniera cu cianuri de la Rosia Montana?

Informati-va!

Urmariti acest filmulet care explica pericolul exploatarii cu cianuri pentru tara noastra:

Citeste si:
Ce tip de sport te ajuta sa slabesti? Medicul nutritionist Serban...
Ce tip de sport te ajuta sa...

Alte surse pentru informare:

http://legea.rosiamontana.org

http://www.rosiamontana.org

CEL MAI MARE PROTEST DE DUPA REVOLUTIE

De la protestul de duminica seara, probabil ca nu ati vazut nimic la televizor. Manipularea seamana foarte bine cu cea din timpul „Epocii de Aur" comuniste.  Traim o noua „Epoca a Aurului”...  poate chiar mai atroce si foarte multe persoane nu realizeaza ca singura noastra sansa este sa strigam: „UNITI!”

Potrivit protestatrilor, cele mai importante posturi de televiziune nu au reltat asa cum trebuie istoria care se petrecea chiar sub ochii lor. In schimb, putin dupa miezul noptii Le Monde Europe deja titra – „Nu cianurii: cel mai mare proiect minier de exploatare cu cianura din Europa, contestat. Peste 15.000 de romani au iesit in strada, duminica, 9 septembrie, pentru a spune nu proiectului minier canadian care presupune utilizarea unei cantitati mari de cianuri la Rosia Montana, in Transilvania”.

Despre atmosfera de la marsul din data de 9 septembrie 2013: 'Frate, am invins. Reportaj dintre 10.000 de oameni'. - casajurnalitului.ro

Citeste si: O saptamana de proteste anti-Rosia Montana. Reactia guvernului? Wall-Street.ro

Radiografia protestelor stradale: “Salvati Rosia Montana”, “Vrem piste de biciclete” sau “jos Guvernul"? - Wall-Street.ro

 

Pentru DEMOCRATIE

CNN a denumit evenimentele din Romania ultimelor zile, „Toamna romaneasca”, un moment in care romanii se trezesc isi activeaza constiinta civica si se gandesc la viitorul lor si al generatiilor urmatoare, la natura si la faptul ca cei aflati la putere fac un joc al intereselor si manipularii.

Prin intermediul Facebook, am selectat parerile unor sustinatori si sutinatoare a protestelor impotriva exploatarii. Sunt oameni care merg la proteste si posteaza pe Facebook, care in aceste zile, a devenit cea mai sigura sursa de informatie pe acest subiect:

 
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri