1 August 2013 publicat în Social 117 share-uri

Cum a fost tratata la pediatrie o fetita cu fata plina de cioburi - 'Fugiti cum si cat puteti de Spitalul de Pediatrie din Ploiesti!', spune mama ei, actrita Mihaela Rus.

Din pacate, stiri triste despre atitudinea cadrelor din sistemul medical, apar mereu. De data aceasta, o mama relateza, prin intermediul unei postari pe Facebook care a fost preluata si in presa, despre experienta traumatizanta pe care a avut-o la Spitalul de Pediatrie din Ploiesti, unde ajunsese cu fetita ei de 4 ani, ce tocmai suferise un accident de masina. In timp ce i se scoteau cioburile de pe fata, fetitei i se vorbea pe un ton foarte dur: ,,De unde vii, fai, de la razboi?” sau „Vezi ca o iei daca nu taci!”, relateaza mama, iar lipsa de sensibilitate a medicului si a asistentelor pare de domeniul incredibilului.

„Din nefericire, marti 23 (n.r. iulie), fetita si sotul meu au fost victimele unui accident rutier, un inconstient la volanul unui camion a trecut pe culoarea rosie a semaforului. Sansa a facut ca in spatele lor, la 2 masini, sa fie o ambulanta care i-a transportat la Spitalul Judetean de urgenta. Cand am ajuns si eu acolo, la cateva minute in urma lor, fetita mea de 4 ani, era plina de sange de la cap si plangea ingrozitor.”, povesteste Mihaela Rus, mama fetitei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului

Mihaela Rus este actrita si managerul sectiei Teatrului de Copii Toma Caragiu. La Spitralul de Pediatrie din Ploiesti, aceasta a avut parte de o experienta foarte trista si apreciem gestul ei civic de a-l impartasi cu noi toti si de a condamna lipsa de profesionalism a celor de acolo.

 

Foto: Shutterstock.com; fetita care plange, fetita

Potrivit publicatiei Observatorulph.ro, managerul spitalului si-a cerut scuze pentru aceasta situatie: Contactat de Observatorulph.ro, doctorul Oresta Vasile, managerul Spitalului de Pediatrie, a declarat: "Voi demara o ancheta interna in cazul sesizat de dumneavoastra pentru a vedea cum au stat lucrurile. Imi cer scuze daca medicul respectiv a avut un comportament neadecvat. Nu vreau sa-i gasesc scuze, dar poate venea dintr-o garda cu foarte multe cazuri. Doctorul Manole este, de felul sau, un om blând, ma mir ca a avut o astfel de atitudine".

RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

‚Modul in care o tratau si cum vorbeau cu ea este la limita umanitatii’

„Doamne, stiti cat de cumplite sunt astfel de momente...? Va doresc din suflet sa nu aflati niciodata! Era examinata de vreo cateva cadre medicale care-i acordau maxima atentie si incercau totodata sa o si linisteasca pentru ca va dati seama in ce stare de soc era. Tot respectul pentrut cei de la UPU pentru ceea ce au facut pentru fetita si sotul meu, dar dupa o serie de investigatii facute la Judetean, am fost trimisa cu fetita la Spitalul de Pediatrie pentru plagile de pe fata pricinuite de ploaia de cioburi.

Acolo, de garda era doctorul MANOLE, un personaj extrem de insensibil, (imi aleg cu grija cuvintele si le cern prin sita bunului simt cat pot de mult) care mi-a amenintat copilul (care tocmai scapase cu viata dintr-o masina lovita de un camion) cu bataia, daca nu tace atunci cand i se extrageau cioburile din zona capului („Vezi ca o iei daca nu taci !”) si toate astea de fata cu mine care o tineam in acest timp. Asistenta care era de garda, pe care nu stiu inca cum o cheama, ne-a preluat cu o replica de o ‚sensibilitate’, debordanta ,,De unde vii, fai, de la razboi?”, ,,Fetele nu merg la razboi. A venit o masina mare, care a lovit masina lui tati!”, a fost raspunsul fetitei mele, repet de 4 ani si 3 luni, cu o fata extrem de insangerata si speriata.
 

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri