Diana Gamulescu este o mamica tanara care a lansat o afacere, din dorinta de a-i ajuta pe alti parinti asemeni ei. Cand observa ca e nevoie de mai multa implicare intr-un domeniu in care nimeni nu isi asuma responsabilitate, sau mai rau, ceilalti nici nu constientizeaza macar ca ar exista probleme, femeile apuca 'haturile' si transforma lumea...

Garbo.ro: Pe Micolino se gasesc deci produse pe care altfel, parintii din Romania le achizitioneaza cu greu.
 

Diana: Da, mai mult decat atat, Micolino prezinta produse pentru bebelusi si am ales, in concordanta cu experientele prin care am trecut eu insami, un segment total dezavantajat pe piata din Romania, adica “prematuri - 6 luni”. Acestor mici fiinte nu li se acorda deloc atentie, iar parintii lor au atatea nevoi! Sunt extrem de multe provocari pentru ei. Am ajuns sa aducem produse de foarte bune calitate din Statele Unite, iar ca preturi, acestea sunt medii. Ne adresam parintilor ca noi si le oferim posibilitatea de a achizitiona aceste produse.

'Ma astept de fapt sa fiu utila'

Garbo.ro: Exista ceva aparte in modul cum ai pornit acest proiect. Este vorba despre o “afacere” facuta cu suflet. Crezi ca va avea mai mult succes o astfel de abordare?
 

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Diana: Da. Cred ca daca faci lucrurile din suflet, acestea se intampla fara eforturi extraordinare. Nu ma astept la un succes nebun, ma astept de fapt sa fiu utila. Sincer. Ok, este un business, ar trebui sa privesc mult mai comercial, dar nu ma pot desprinde de latura mea sociala. Am pornit din dorinta de a oferi solutii parintilor care se loveau de aceleasi probleme de care ne loveam si noi cu cei doi bebelusi nascuti prematur.

Garbo.ro: Probleme de altfel neconstientizate de catre cei care nu trec prin asa ceva, ca sa nu mai vorbim despre nivelul politic….
 

Diana: Da, este adevarat, iar ceea ce mi se pare alarmant este ca rata nasterilor premature creste in mod alarmant. Dupa cum arata statisticile Salvati Copiii International, la nivel mondial se inregistreaza 15 milioane de nasteri premature, adica intre saptamana 32-37, iar rata este in crestere in aproape toate tarile. Datele sunt foarte recente, au fost furnizate in noiembrie 2012, odata cu Ziua Internationala a Prematuritatii - 17 noiembrie.

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor O româncă a fost numită la conducerea unei renumite organizații internaționale de business pentru femei Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

Garbo.ro: Adica… aproximativ o femeie din 10 naste prematur.

Diana: Da… aproximativ o nastere din 10 este prematura, ceea ce mi se pare alarmant. Sunt cauze legate de stres, de saracie… Exista si statistici referitoare la Romania. Dn-a doctor Silvia Stoicescu, sef sectie neo-natologie la Spitalul Clinic „Gheorghe Polizu”, a subliniat ca rata de prematuritate in Romania este mai mare decat in alte tari europene, iar de vina pentru aceasta, spun specialistii, sunt conditiile socio-economice precare ce afecteaza accesul gravidei la procesul medical si ingrijiri corespunzatoare, fapte care favorizeaza aparitia unor boli asociate sarcinii. In judetul Constanta, de exemplu, in anul 2010, 14, 4% din nasteri au fost premature, in conditiile in care media pe tara este de 9%.

Garbo.ro: De asemenea a crescut si numarul nasterilor de gemeni.
 

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie „Georgian Legend” – un spectacol uluitor de dans, muzică și coregrafie pe 21 aprilie la Sala Palatului

Diana: Da, date foarte recente adica din mai 2012, arata ca in ultimii ani, in Europa, perechile de gemeni s-au inmultit cu 30%, iar in Statele Unite, rata s-a dublat!

'E ca atunci cand te indragostesti si cand ti se pare ca poti sa darami muntii din loc'
 

Garbo.ro: Asadar, proiectul tau are o importanta conotatie emotionala si mai ales sociala. Tu te implici prin tot ce faci, pentru a aduce un plus in societate si pentru a-i ajuta pe parintii care se lovesc de atat de multe probleme invizibile in cadrul societatii…
 

Diana: Sunt atat de incantata de ceea ce mi se intampla acum! Daca ma intorceam pe piata fortei de munca nu as fi avut timp sa ma gandesc la toate astea. Ajungi sa iti dai seama ca, prin actiunea ta, poti sa intorci binele pe care ti l-au facut alti oameni. Asa am hotarit sa ma implic dincolo de latura de notorietate a afacerii mele si asupra laturii de informare. Vreau ca parintii sa fie constienti: "Tu, ca parinte, ai tot dreptul sa stii ce se va intampla cu copiii tai daca se nasc premtaur…" Parintii trebuie sa stie ca mai sunt oameni care au trecut prin ce trec ei si ca pot gasi ajutor si informatii.

Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Pantofi de primăvară pe care trebuie să îi ai în colecție

Garbo.ro: O intrebare care nu o sa te surprinda, dar trebuie sa stim cum gasesti energia de a fi o mamica intreprinzatoare, cu idei marete pe care chiar le pune in miscare?
 

Diana: Ceea ce mi se intampla acum este o provocare pentru mine. Incerc sa dezvolt partea profesionala in timp ce le fac si pe restul. Se imbina. Nu am program strict. E adevarat ca oarecum, un antreprenor isi gestioneaza el insusi timpul. Trebuie sa le faci pe toate! Dupa ce culci copiii, te intorci la birou si mai faci si alte lucruri. As vrea ca ziua sa aiba 36 de ore pentru ca nu vreau sa ii neglijez. Vreau sa petrec timp de calitate cu ei. Incerc sa imbin ambele provocari. E o fuga pemanenta care nu poate fi comparata cu nimic, o satisfactie pe care nu o poti compara cu nimic. E ca atunci cand te indragostesti si cand ti se pare ca poti sa darami muntii din loc. Nici nu mai ai timp de lucruri negative, totul trebuie sa fie un zambet si o atitudine constructiva. Si cand mai ai privilegiul sa intalnesti oameni frumosi, alaturi de care sa simti ca tragi la aceeasi caruta… atunci oricat ai fi de obosit, a doua zi te ridici si te duci mai departe cu zambetul pe buze. Probabil ca e nevoie si de un psihic tare… Ce-i drept am si un om minunat alaturi, pe sotul meu care ma sustine foarte mult.

Profesoară înjunghiată de un elev în timpul orei, la Colegiul „Ion Creangă” din București Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Școala de dans Arthur Murray Bucharest depășește pragul de 1000 de clienți

Garbo.ro: Cum crezi ca ar arata o lume in care tot mai multe mamici ar indrazni sa faca ceea ce faci tu?
 

Diana: Cred ca mai pozitiva, mai luminoasa, mai constructiva. Mai frumoasa. 

  Nu are cum sa nu fie asa.

A consemnat Iulia Sima

Foto fr si main: By Foxy burrow /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri