Dragoste si Facebook: SOS pentru inima in Era Online!

12:03, 7 Martie 2013 publicat în Social41 share-uri

Facebook – pericol pentru iubire? Facebook-ul influenteaza modul cum ne despartim, de ce ne despartim si cum ne comportam dupa despartire.

Facebook: Efectul unui banal comentariu

Facebook permite accesul la informatii care altfel nu ar fi dezvaluite chiar asa de usor, spune unul dintre realizatorii studiului de la Universitatea Guelph. Facebook aduce mai des episoade de gelozie in viata oamenilor si provoaca sentimente de neincredere acute in cadrul cuplurilor sau printre prieteni.

Astfel, un banal comentariu pe profilul de Facebook al partenerului, facut de catre o alta femeie, poate duce catre suspiciune si o monitorizare atenta a activitatii acestuia... doar pentru a afla si mai multe informatii, posibile informatii incriminatoare, chiar. Sentimentele de insecuritate si neincredere fata de partener pot cauza un comportament suspicios, iar Facebook este unealta cea mai buna pentru a intretine astfel de reactii. Si iata cum ne transformam in spioni, in urmaritori, iar acest comportament capata uneori conotatii obsesive.

Citeste si:
Marea Unire ZU 2020:  Ziua României a început cu cel mai mare...
Marea Unire ZU 2020:  Ziua...

Gretchen Kelmer de la Universitatea din Denver ne mai dezvaluie un aspect interesant. Se pare ca foarte multe probleme sunt cauzate si de ceea ce nu fac oamenii pe Facebook. In cadrul unei cercetari, studenta a gasit ca exista o corelatie intre modul cum partenerii isi expun relatia pe Facebook si longevitatea legaturii lor. De exemplu, daca cei doi apar impreuna la poza de profil, daca posteaza poze in care apar impreuna si daca ambii listeaza ca status"Intr-o relatie", sansele ca acea legatura sa dureze, sunt mult mai mari.

Psihologii si sociologii incearca astfel sa inteleaga modul cum ne afecteaza retelele de socializare si cum activitatea noastra aici, interfereaza cu relatiile noastre personale.

Citeste si:
370.000 de PET-uri și 160.000 litri de ulei uzat, colectați în...
370.000 de PET-uri și 160.000...

Cercetatorii de la universiatatea canadiana Guelph dau ca exemplu cazul unei femei care a descoperit ca iubitul ei o parasise fiindca avea ca status pe Facebook, mentiunea „Singura”.

Facebook a devenit o retea invaziva, iar prezenta noastra in aceasta retea de socializare ne influenteaza viata enorm. Ganidti-va ca oricine are acces la detalii intime importante. Adevarul este ca de fapt, nu prea stim cum sa ne gestionam relatiile sub impactul social al noii unelte de comunicare.
 

Poti sa ne impartasesti o experienta personala legata de Facebook?

Foto fr si main: By ESB Professional /Shutterstock

Iti mai recomandam si:

Horoscopul Facebook

Top 10 gesturi care ranesc sentimentele pe Facebook

Facebook, raiul narcisistilor


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri