Proiect de prevenire a sinuciderilor din randul copiilor ramasi singuri in Romania: La mamma ti vuole bene!... La mamma ti vuole bene!... Si eu ca multi alti copii sau tineri ramasi in Romania am crescut sau ne-am maturizat invatand si un alt mod de a fi, de a te exprima. Noi incepem sa vorbim si sa simtim si in limba italiana.

Am aflat ca dintre cei peste un milion de romani care muncesc in Italia, numai in nord sunt peste 130.000 de femei cu varsta medie de 40 de ani, care si-au lasat copiii in Romania in grija celuilalt parinte, a bunicilor sau a unor rude. Exista si cazuri cand copiii au fost pur si simplu lasati singuri sa se descurce, iar in astfel de cazuri legatura cu mama din Italia se face destul de greu si rar. Numarul copiilor singuri lasati acasa in Romania se ridica la aproximativ 400.000.

Asa ca am inceput proiectul, mai intai pe reteaua de socializare Facebook. Fiecare dintre prietenii mei - romani sau italieni - si-au anuntat la randul lor prietenii. De la bun inceput a fost alaturi de mine sora mea, care lucreaza pentru Programul National Biblionet, desfasurat de Fundatia IREX Romania si Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Candela sufletului nostru este cea care trebuie să fie totdeauna aprinsă. Cuvinte pentru suflet de la Maica Gavrilia Papaiannis (de citit mai ales în postul Paștelui) Nu meriți oameni nepregătiți să te iubească! Alege-te întotdeauna pe tine! Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești!

Proiectul a fost lansat la Biblioteca Metropolitana Bucuresti si a continuat la Biblioteca Judeteana Bacau. Prin Programul Biblionet un copil din Romania a carui mama munceste in Italia poate merge la biblioteca publica din satul, comuna, orasul in care locuieste si poate dialoga, gratuit, prin Skype cu mama sa.

Am mai gasit si un "ambasador" al Proiectului "Te iubeste mama!": Narcis Iustin Ianau, adolescentul bacauan care a ajuns in finala concursului "Romanii au talent", datorita vocii sale de contratenor si care a acceptat sa se alature proiectului nostru pentru simplul motiv ca din cei 16 ani ai sai a stat numai 3 ani alaturi de mama lui obligata sa munceasca in Italia ca sa isi poata intretina familia.

Avem nevoie de sustinerea tuturor pentru a promova acest proiect care ar putea sa aline un pic dorul de parinti al micutilor romani ramasi singuri acasa. Ne dorim ca intr-un viitor nu foarte indepartat, site-ul www.teiubestemama.it sa devina un portal de comunicare intre romanii aflati la munca in strainatate si copiii sau rudele lor din Romania, datorita retelei foarte raspandite si bine puse la punct a bibliotecilor publice care au aderat la Programul Biblionet.

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Celebreaza Ziua Pamantului 2023 cu legendarul scrub de corp SABON Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Urmatorul pas pe care intentionam sa-l facem este acela de a promova cat mai mult Proiectul nostru "Te iubeste mama!". In felul acesta, cat mai multi copii din Romania sa stie ca-si pot auzi si vedea parintii mai des decat o faceau inainte, spune Silvia Dumitrache.

Alatura-te si tu campaniei: Comunica zilnic cu copilul tau si asculta ce-ti spune!

"Sa crestem copiii in asa fel incat sa nu aiba nevoie sa se vindece de copilarie" - Pam Leo, este motto-ul acestei campanii, iar Garbo.ro o sprijina cu toata daruirea!

Foto fr si main: By altanaka /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri