Monica Petrica, prim-balerina a Operei Nationale Bucuresti, si TangoTangent, cea mai activa scoala de tango argentinian din Romania, va propun sa luati atitudine prin dans.

Pe 14 februarie, de la ora 19.00, va invitam sa participati la demonstratia de tango argentinian gazduita de Biblioteca Nationala. Evenimentul este parte din manifestarile ONE BILLION RISING, campanie internationala de combatere a violentei impotriva femeilor, derulata cu ocazia V-Day.

Demonstratia, organizata sub forma unui flashmob, o are ca invitata speciala pe Monica Petrica, prim-balerina Operei Nationale. Ei i se vor alatura alte cateva zeci de cupluri de dansatori, precum si instructorii de la TangoTangent. Impreuna ne vor propune sa combatem violenta impotriva femeilor prin dans, prin arta si imbratisari.

„Am acceptat fara ezitare invitatia prietenilor de la TangoTangent de a participa la acest eveniment, mai ales ca o pot face prin dans, pasiunea mea de-o viata. In Romania, din pacate inca, femeile sunt constant dezavantajate in societate, oricat de greu ne-ar fi s-o recunoastem. In randul multora dintre ele exista lipsa de incredere de sine, teama de a-si spune raspicat punctul de vedere si uneori, chiar frica de persecutie. E momentul sa luam atitudine si sa sprijinim ideea ca femeile, din Romania si din intreaga lume, ar trebui sa-si constientizeze calitatile si ca fiecare femeie merita sa fie pretuita, respectata, ocrotita si mai ales, iubita”, a declarat Monica Petrica.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Gilbert Iscu, organizatorul evenimentului si membru fondator al TangoTangent, este de parere ca tangoul reprezinta simbolul ideal al miscarii ONE BILLION RISEING. „In tango femeia este protejata si tototata, pusa in valoare. Tangoul este una dintre modalitatile cele mai creative prin care femeia isi poate exprima feminitatea si frumusetea interioara. Este un dans al eliberarii, al comunicarii cu partenerul care te ajuta sa te redescoperi, sa dobandesti mai multa incredere in tine si chiar sa fii mai fericita”, spune Gilbert Iscu.

Despre ONE BILLION RISING

Pe 14 februarie 2013, un miliard de femei, alaturi de oamenii care le iubesc, sunt incurajate sa se ridice, sa danseze si sa pledeze pentru un sfarsit al violentelor, in cadrul ONE BILLION RISING. Este cea mai ambitioasa actiune din istoria miscarii V-Day.

Pana in prezent, sute de activisti si organizatii internationale au facut campanie pentru ONE BILLION RISING. Printre personalitatile care si-au girat celebritatea in acest scop nobil se numara Rosario Dawson, Charlize Theron, Kerry Washington, Yoko Ono, Jessica Alba, Anne Hathaway, Donna Karan, Jennifer Lawrence, Dylan McDermott, Robert Redford, Lily Tomlin, Rosie Huntington – Whitely si multi altii.

Despre V-Day

Este o miscare activista internationala, al carei obiectiv este stoparea violentelor indreptate asupra femeilor. V-Day a fost fondata in 1998, de scenarista americana Eve Ensler, autoarea controversatei piese de teatru „Monoloagele vaginului”. Intre timp, V-Day a dobandit atat de multa popularitate, incat sub aceasta egida se organizeaza in lume peste 5.800 de evenimente in fiecare an.

Despre TangoTangent

TangoTangent este cea mai activa scoala de tango argentinian din Romania. La TangoTangent puteti invata si dansa tango in fiecare zi a saptamanii. Instructorii scolii sunt talentati, pasionati si danseaza in spectacolul „Un Tango Mas” de la Teatrul Odeon, alaturi de Razvan Mazilu si Monica Petrica.

Garbo.ro s-a implicat activ in promovarea miscarii One Billion Rising la Bucuresti. Afla cum, din acest material:

NU violentei asupra femeilor: Danseaza si tu pe 14 februarie, pentru adevarata iubire!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri