18 Ianuarie 2013 publicat în Social 30 share-uri

Sinuciderea este o poveste care te cutremura, dar in particular, povestea asta te cutremura in momentul cand constientizezi ca lumea a pierdut o minte extraordinara.

Curiozitate = Genialitate

„Cand eram mai mic, ma gandeam mult in legatura cu ce ma facea sa fiu diferit de ceilalti copii. Nu cred ca eram mai destept decat ei si cu siguranta nu eram mai talentat. Si de asemenea, nu as putea sa pretind ca am muncit din greu. Nu am muncit din greu, in mod particular. Mereu am incercat s afac lucruri care imi provocau placere. Dar am concluzionat atunci, ce ma facea diferit era curiozitatea – si nu fiindca asa ma nascusem.

Daca te uiti la copii, vezi ca ei sunt foarte curiosi, mereu explorand si incercand sa inteleaga cum functioneaza lucruri noi. Problema este ca scoala inaltura aceasta curiozitate. In loc sa te lase sa explorezi, iti spune ca trebuie sa citesti aceste carti in particular si ca trebuie sa raspunzi acestor intrebari anume. Iar daca vrei sa faci altceva, ai probleme. Curiozitatea multor oameni dispare din acest motiv. A mea a rezistat, poate dintr-un accident.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele mai frumoase citate despre femei și mame – omagii aduse de cei mai mari scriitori și înțelepți ai lumii, dar și ai țării noastre Pantera Neagră: Wakanda pentru totdeauna, un nou capitol pentru MCU si un tribut puternic si emotionant adus lui Chadwick Boseman 3 Cele mai PUTERNICE Acatiste de Mulțumire: să fii mulțumit înseamnă să fii mai fericit

Am continuat sa fiu curios si sa imi hranesc curiozitatea. La inceput m-au interesat calculatoarele, aceasta m-a facut sa fiu interesat de Internet, apoi sa fiu interesat sa construiesc noi site-uri si apoi sa cresc standardele acestor site-uri (RSS) ceea ce m-a dus in final catre interesul fata de reforma copyrightului. Si asa mai departe. Curiozitatea se dezvolta - fiecare lucru nou pe care il inveti are tot felul de conexiuni, despre care apoi vrei sa afli mai multe. Curand devii din ce in ce mai interesat, pana cand, aproape orice devine interesant. Invatarea devine foarte simpla - pur si simplu vrei sa inveti aproape orice, de vreme ce aproape orice ti se pare interesant.

Sunt convins ca oamenii pe care ii numim „destepti” sunt intr-un fel, cu un pas inainte in acest proces. Simt ca singurul lucru pe care l-am facut a fost sa imi urmez curiozitatea, indiferent unde m-a purtat aceasta si chiar daca a insemnat lucruri „nebunesti” ca parasirea scolii sau refuzul de a nu-mi lua un job „adevarat”. Ceea ce nu mi-a fost deloc usor. Dar pentru mine intotdeauna a functionat”, marturisea Aaron intr-un interviu.

Radiestezia: știința ce descoperă ceea ce am pierdut și ne dă răspunsuri acolo unde nu le găsim Hoții de atenție - cum să ne recăpătăm concentrarea disipată de afluxul de informații și de feedurile rețelelor sociale HOROSCOP 12.12.2022: Daruri Divine și oportunități Karmice în ziua ce deschide portalul reînnoirii, când imposibilul devine posibil

Sunt absolut convinsa ca lumea este cu mult mai saraca acum, dupa disparitia lui Aaron Swartz. Ca mai aveam inca nevoie de verticalitatea etica, de inteligenta si de generozitatea, dar mai ales de puterea de a proiecta un viitor mai bun, a acestui om.

Pe langa multiplele sale realizari, Aaron este si cofondatorul unei retele de activism social denumita Demand Progress (n.r. Cere progresul):Desfasuram campanii online pentru a-i mobiliza pe oameni sa ia masuri cu privire la toate stirile care ii afecteaza – contactand Congresul (n.r. american) si alti lideri si pentru a-si mobiliza comunitatile”.

Stiu ca pentru multe persoane de la noi din tara acest tanar, Aaron Swartz, este un necunoscut. Dar am scris acest articol cu ferma convingere ca avem nevoie de modele. Societatea noastra este inca destul de tanara, la doar 23 de ani de la caderea Comunismului, ca sa produca o asemenea minte, dar cred ca oamenii din aceasta tara trebuie sa cunoasca toate personalitatile si ideile progresiste pe care le inainteaza aceste valori ale Satului Global. Curajul si sensibilitatea lor sunt mai ales, pietre de temelie pentru o lume mai buna.

Crama Liliac se așteaptă la o creștere a cifrei de afaceri cu 17% față de anul trecut “Nu trebuie niciodată să ţi se pară ceva cu neputinţă.” 31 de citate vizionare si celebre de la Alexandre Dumas (tatăl), cel mai popular scriitor francez din lume Denis Radu: „Cu empatia la pachet vine și intuiția, care m-a ajutat și salvat de multe ori în luarea deciziilor”

Rip, Aaron Swartz!

 Iti mai recomandam si: Povestea lui Lizzie, cea mai frumoasa fata urata

 de Iulia Sima

Foto fr si main: By Natali_ Mis /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

-

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri