19 Octombrie 2012 publicat în Social 23 share-uri

Prim-ministra Australiei, Julia Gillard, a tinut un speech de toata frumusetea saptamana trecuta in Parlamentul australian, in care il acuza pe liderul opozitiei Tony Abbott de o serie lunga de declaratii, actiuni si atitudini sexiste.

Si apoi se porneste o discutie si o alta persoana spune: "Vreau ca fiica mea sa aiba aceleasi oportunitati ca fiul meu” la care liderul opozitiei spune „Da, sunt complet de acord, dar ce se intampla daca barbatii sunt prin fizic si temperament mai bine adaptati pentru a exercita autoritatea sau pentru a lua decizii?".

Apoi, se isca o alta discutie despre rolul femeii in societatea moderna si o alta persoana care participa la discutie spune: "Cred ca e foarte greu sa negati ca exista o subreprezentare a femeilor", la care liderul opozitiei spune "Dar de ce sa presupunem ca acesta ar fi un lucru rau?".

Acesta este omul de la care ni se spune ca ar trebui sa luam cursuri despre sexism. Si apoi, desigur, merge mai departe. Personal am fost foarte jignita atunci cand liderul opozitiei, in calitate de ministru al Sanatatii, a declarat, citez, "Avortul este calea mai usoara". Personal am fost foarte jignita de aceste comentarii. Ati spus asta in martie 2004, va sugerez sa verificati inregistrarile. Am fost, de asemenea, foarte jignita, in numele femeilor din Australia atunci cand, in cursul unei campanii de stabilire a preturilor la carbune, liderul opozitiei a declarat: "Ceea ce gospodinele din Australia trebuie sa inteleaga in timp ce calca rufele ..." Multumesc pentru felul in care portretizati rolurile femeilor in Australia moderna!

Si apoi, desigur, am fost jignita si de sexismul, de misoginia liderului opozitiei insinuandu-se peste aceasta masa in timp ce eu ma aflam aici in calitate de Prim Ministru: „Daca Prim Ministrul vrea, politic vorbind, sa fie o femeie onorabila… ” ceva ce n-ar fi spus niciodata daca ar fi fost un barbat in aceasta functie. Am fost jignita atunci cand liderul opozitiei a iesit in fata Parlamentului si s-a postat langa o placuta pe care scria "Scapa de vrajitoare!".

Am fost jignita atunci cand liderul opozitiei s-a postat langa o placuta care ma descria ca pe tarfa unui barbat. Am fost jignita de aceste lucruri. Misoginie, sexism, in fiecare zi de la acest Lider al opozitiei. In fiecare zi, in toate felurile, de-a lungul timpului in care Liderul opozitiei a ocupat acel scaun numai asta am auzit de la el.

Si acum, liderul de opozitie doreste sa fie luat in serios, se pare ca s-a trezit dupa aceasta experienta si toate aceste declaratii, s-a trezit si a inceput sa spuna "Oh, draga, asta se cheama sexism, oh, domnilor, asta se cheama misoginie. Ia sa vedem care sunteti misogini? Oh, presedintele este misogin pentru ca se potriveste scopul meu politic."

Nu retrage nimic din declaratiile facute in trecut, nu vine in Parlament ca sa-si ceara scuze de la femeile din Australia. Nu vine in Parlament ca sa-si ceara scuze fata de mine pentru lucrurile care i-au iesit pe gura. Dar acum vrea sa foloseasca asta ca sa doboare un adversar.

Ei bine, aceasta ipocrizie nu trebuie tolerata, motiv pentru care initiativa liderului opozitiei nu trebuie luata in serios.

Sursa discursului: www.smh.com.au

Foto: Wikimedia


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri