19 Octombrie 2012 publicat în Social 23 share-uri

Prim-ministra Australiei, Julia Gillard, a tinut un speech de toata frumusetea saptamana trecuta in Parlamentul australian, in care il acuza pe liderul opozitiei Tony Abbott de o serie lunga de declaratii, actiuni si atitudini sexiste.

Tudorina Mihai, autoarea Blogului Medusei ne face cunoscut acest discurs superb pe care l-a tinut una dintre cele mai puternice femei ale lumii!

Reactia Juliei Gillard vine dupa ce Abbott a cerut demiterea lui Peter Slipper din functia de Presedinte al Camerei Deputatilor din cauza unor presupuse mesaje SMS cu continut sexist pe care acesta le-ar fi trimis.

Aceste mesaje SMS constituie proba intr-un proces in care Slipper este acuzat de hartuire sexuala de catre unul din fostii sai angajati. Julia Gillard s-a enervat ca stindardul luptei impotriva sexismului este ridicat tocmai de liderul opozitiei, un tip al carui background – asa cum a tinut Gillard sa-i aminteasca in fata – nu este departe de cel al lui Slipper ca atitudine fata de femei.

Traducere (fragment):

Multumesc foarte mult, domnule vicepresedinte al Camerei. Iau cuvantul pentru a ma opune initiativei promovate de liderul opozitiei. Facand asta ii voi spune Liderului opozitiei ca nu voi lua lectii despre sexism si misoginie de la el. Nu voi face asta. Iar Guvernul nu va lua lectii despre sexism si misoginie de la acest om. Nici acum, nici in alte ocazii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES COLABOREAZĂ PENTRU O COLECȚIE VIZÂND UN VIITOR MAI BUN CU CLASSICS REBORN PENTRU PRIMĂVARA 2023 SAGA Festival anunță programul pe zile pentru cea de-a treia ediție: Robin Schulz, Elley Duhe și Vintage Culture printre artiști TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES PREZINTĂ COLECȚIA TOMMY X SHAWN CLASSICS REBORN, PRIMĂVARA 2023 ÎN LONDRA, BERLIN, MILANO & MEXICO CITY

Liderul opozitiei spune ca cei care au opinii sexiste si sunt misogini nu sunt potriviti sa ocupe functii inalte. Ei bine, sper ca liderul opozitiei are o bucata de hartie ca sa isi scrie demisia. Pentru ca daca vrea sa stie cum arata misoginia in Australia moderna, nu are nevoie de o initiativa in Parlament, are nevoie de o oglinda. Fix de asta are nevoie!

Haideti sa trecem prin respingatoarele duble standarde ale Liderului opozitiei atunci cand vine vorba de misoginie si sexism. Se presupune acum ca ar trebui sa luam in serios faptul ca liderul opozitiei este jignit de mesajele domnului Slipper, cand de fapt asta a spus liderul opozitiei si asta a facut atunci cand era ministru in ultimul guvern – nu cand era student, nu cand elev – cand era ministru in ultimul guvern.
El a spus, citez, discutand despre faptul ca femeile sunt sub-reprezentate in institutiile de putere in Australia, intervievator fiind un om pe nume Stavros. Liderul opozitiei a spus: "Daca e adevarat, Stavros, ca barbatii au mai multa putere decat femeile, in general vorbind, este asta un lucru rau?"

LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri