4 Septembrie 2012 publicat în Social 14 share-uri

Stirea numarul 1 din presa de scandal a ultimei perioade, o stiti, este cea cu taximetristul violat de la Tulcea. Cititi pana la sfarsit acest editorial, ca sa aflati daca porcul a reusit sa zboare pana la urma...

Masca sigurantei mele o face sa chiar sa se scuze: “Ca asa sunt eu, mie imi e frica, se poate intampla orice!”. Ii dau asigurari ca stiu exact ce imi spune si ca traiesc aceleasi sentimente, dar ca nu am ce face, m-am adaptat si trebuie sa gandesc pozitiv mereu, ca sa ajung cu bine acasa, atunci cand ma gasesc noaptea prin oras”. In timp ce ii spuneam toate astea, mi-am amintit si povestea tinerei din Japonia care a sfarsit in mod tragic, fiind dusa la marginea Bucurestiului, chiar de catre un taximetrist.

Cum as mai fi putut eu sa o incurajez pe fata asta? Ce sa ii spun? E clar ca pentru noi, ca femei, viata este periculoasa. I-am spus doar atat, ca o inteleg perfect. “Si toti barbatii astia care se uita si striga dupa tine!”, mai spune ea. Iar cand am coborit, aflandu-ne fiecare la 5-6 minute de mers pe jos pana acasa, completeaza: “Gata, mai avem putin si daca se ia cineva de noi, ii mai tragem si o geanta in cap!”. O vedeam cat este de incordata si tematoare… I-am urat de bine, partenerei mele de drum si m-am inarmat cu inima mea micuta, pasii repezi si simturile ciulite, pentru a ajunge in siguranta... ACASA!

Nici un argument nu este mai puternic decat propria experienta in cultura asta, in viata asta. Imi pare rau, dar nu cred deloc in teoriile trase de par cu “sfarsitul patriarhatului”. Si eroul nostru de la Tulcea a fost victima aceluias sistem, care in teorie a fost denumit patriarhal (adica o societate centrata pe tot ce inseamna masculin - gandire, mod de a actiona, apetit sexual si exacerbare a puterii, in raport cu femeile). Uitati-va cum comenteaza ceilalti barbati la stirile legate de evenimentul de la Tulcea. Taximetristul este fara indoiala un... "fraier”.

In concluzie, nu e minciuna, chiar cred ca porcului nu ii cresc aripi prea usor!

de Iulia Sima


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri