25 Iulie 2012 publicat în Social 32 share-uri

Potrivit ultimelor cercetari, femeile sunt mai destepte decat barbatii. Este o stire care a facut inconjurul lumii. Pentru prima data in istoria testelor de inteligenta, psihologii au obtinut scoruri mai mari la femei, decat la barbati. Dar desigur, exista si o explicatie pentru acest fapt.

Postul american de televiziune ABC a abordat intr-un reportaj amuzant stirea. In general, femeile ies in dezavantaj, dar la sfarsit ele sunt mai bune la jocurile de noroc, mai bune in medicina si isunt n general, mai destepte decat barbatii, spun jurnalistii americani.

Dovada vine dintr-un nou studiu care atesta ca in medie, femeile au un scor mai mare la testele de inteligenta. Ele obtin cam cu 5 puncte mai mult decat barbatii. Dar inteligenta femeilor poate fi notata inca de la inceput, caci, spun cercetatorii, la 20 de luni, fetele au cu 131 mai multe cuvinte in vocabular, decat baietii. Mai departe, ABC il intervieveaza pe Dan Abrams, care la randul sau a scris o carte despre femei, in societatea contemporana:

Watch More News Videos at ABC
2012 Presidential Election
Entertainment & Celebrity News

O posibila explicatie cu privire la scorul mai bun al femeilor este aceea ca vietile lor au devenit mult mai complicate, ele si-au dezvoltat abilitati multitask, trebuind sa penduleze intre familie si serviciu. Un alt aspect este acela ca femeile au un potential usor mai crescut decat al barbatilor, dar doar acum incep sa il realizeze.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

„Efectul modernitatii asupra femeilor doar acum incepe sa se faca simtit”, mai spune James Flynn.
El isi bazeaza concluziile pe examene de IQ pe care le-a efectuat in tari din Europa de Vest, Statele Unite, Canada, Noua Zeelanda, Argentina si Estonia.

„Barbatii la pamant” – Dan Abrams

In carte sa „Man down (Barbatii jos)”, Dan Abrams, nominalizat si mai sus, argumenteaza ca femeile ar fi superioare barbatilor din toate punctele de vedere. El este convins ca argumentele sale sunt cu mult mai plauzibile, venind din partea sa, barbat fiind. Abrams are formatie de jurist iar demersul sau a pornit chiar dintr-un impuls avocatesc.

A citit un articol care pretindea ca femeile ar fi superioare in anumite posturi si dupa cercetari, a ajuns la concluzia ca intr-adevar asa este – "femeile tolereaza mai bine durerea, se pricep mai bine la manuit un ciocan, sunt mai bune la scoala, sunt mai bune pe piata investitiilor, stiu sa aprecieze mai bine o gluma buna"...

Pentru Abrams, cazul a devenit destul de clar ca femeile sunt mai bune cam in orice domeniu. (via Forbes) Asa s-a nascut cartea sa, intr-un moment in care s-au tot scris studii de specialitate care proclama ... "sfarsitul masculinitatii". „Sfarsitul barbatilor”, un material publicat in urma cu doi ani de catre The Atlantic a starnit multe controverse in acest sens.

Chiar daca este reconfortant sa privim aceasta discreta schimbare de paradigma cu privire la feminitate si valoarea femeilor in societate, nu am aplauda intru totul aceasta continua segregare intre barbati si femei.

Mass-media gaseste foarte interesant sa proclame o lupta intre sexe, dar adevarul este ca fiecare dintre noi, barbati si femei avem calitati care nu trebuie minimalizate, iar in ceea ce priveste decalajul cu privire la femei, mai este foarte mult de lucru!

Aboneaza-te la Newsletterul Garbo.ro, pentru a citi si alte articole de interes pentru femei.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri