9 Martie 2012 publicat în Social 31 share-uri

Presedintele Traian Basescu a semnat, chiar in data de 8 Martie 2012, decretul pentru promulgarea Legii pentru prevenirea si combaterea violentei in familie. Un gest de apreciat dar... tardiv!

Cate femei au mers cu vanatai la serviciu si cu un zambet fals pe buze spunand ca nu au patit nimic si mimand portretul familiei fericite... „de dragul copiilor”. Ne-am prefacut cu totii ca nu se intampla nimic, ca violenta domestica nu exista, pana cand acesta problema a erupt precum un vulcan. O femeie a facut nenumarate plangeri la politie si nu a fost ascultata nici dupa ce i-a anuntat pe politisti ca partenerul ei detine o arma de foc si ca o ameninta.

Pe vechea lege, politistii, pana la urma si ei parte dintr-o societate care considera violenta impotriva femeilor o bagatela de familie, nu aveau prea mare libertate de interventie, dar nici nu se grabeau sa solutioneze plangerile in astfel de cazuri, dupa cum ne-au aratat chiar evenimentele grave din ultima perioada.

"Atacul armat din data 5 martie de la coaforul din zona complexului Perla este un alt exemplu, mai vizibil decat multe altele, al modului deficitar in care este abordata violenta impotriva femeilor in Romania", a atras atentia Centrul FILIA din Romania, "cerand in acelasi timp efectuarea unei analize transparente a acestui caz si responsabilizarea celor care il instrumentau".

Centrul FILIA si alte organizatii au cerut in nenumarate randuri "reprezentantilor institutiilor insarcinate cu siguranta cetatenelor si cetatenilor, precum si cu exercitarea actului de justitie sa se implice activ prin impunerea unor masuri ferme care sa previna si sa combata fenomenul violentei domestice, al violentei impotriva femeilor in general.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Un program creat de trei elevi din Hunedoara va rula pe Staţia Spaţială Internaţională 3DUTECH dă startul concursurilor naționale de 3D design & printing pentru elevi și profesori. Roboții, principala temă din acest an

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri