16 Februarie 2012 publicat în Social 21 share-uri

Alin Galatescu, un cunoscut personaj din lumea modei romanesti, director general al Festivalului Avanpremiere, eveniment dedicat modei si life-styleului, s-a aflat la inceputul saptamnii trecute intr-un cadru nonformal, la Cafeneaua Complexitatii, unde a vorbit despre Lifestyle-ul secolului in care traim si crizele actuale prin care trece individul, in ritm cu societatea de azi.

Cafeneaua Complexitatii este un proiect initiat de catre Centrul pentru Studii Complexe si este locul unde oameni din diverse domenii – fizica, geo-dinamica, biologie, economie, matematica, inginerie, filosofie, etica si iata, moda, se intalnesc pentru a discuta la un nivel inalt, despre societate. La Cafeneaua Complexitatii, dinamizata de energia domnului profesor Florin Munteanu se pun in discutie idei si teorii noi, intrebari si provocari la adresa mintii si a sufletului.

Alin Galatescu, o personalitate complexa el insusi – pasionat de moda si de frumos - a comentat legatura dintre lifestyle si crizele pe care le genereaza acesta, citind astfel starea de spirit a societatii pe ansamblu...

O societate bezmetica?

Lifestyle-ul nu trebuie privit strict ca „mod de viata” ci ca o reactie a individului la evolutia lumii, care este foarte complexa, considera Galatescu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi 10 rochii maxi superbe pentru zilele calde de primăvară

Pentru a descifra aceasta complicata ecuatie, un punct de plecare ar fi cartea: Mood Matters – From Rising Skirt Lengths to the Collapse of World Powers, scrisa de John Casti (complexist, specialist in foresight, autor al multor carti deosebite). (Calea Europeana)

Starea de spirit a societatii la scara unei natiuni, a unui continent, a globului insusi este cea care permite, catalizeaza, sustine calitatea vietii intr-o anume perioada istorica. Intre bunastare sau colaps economic, intre dezvoltare si faliment, intre “agonie” si “extaz”, societatea oscileaza.

Cum se genereaza aceasta stare de spirit? cum se poate masura? Se poate induce in populatie? Sau este o stare aparte, o proprietate a evolutiei omenirii ce nu are nimic de aface cu omul politic sau cu afacerile? Sunt intrebari ce preocupa cercetatorii din intreaga lume, specialisti in sociologie, economie, psihologia maselor etc. Intre o proprietate naturala a Omenirii ca specie si teoria Conspiratiei, mintea noastra poate pendula in cautarea unui raspuns coerent si cat de cat sustenabil prin dovezi concrete la aceasta mare intrebare: care este legatura dintre Lifestyle si Starea de spirit a societatii?

Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre Pantofii slingback - șic și în tendințe în această primăvară! 10 modele adorabile de pantofi slingback Geanta cu aspect împletit integral, din imitație de piele, este în tendințe! 10 modele de genți țesute irezistibile

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri