10 crize fundamentale ale societatii cu Alin Galatescu

12:02, 16 Februarie 2012 publicat în Social19 share-uri

Alin Galatescu, un cunoscut personaj din lumea modei romanesti, director general al Festivalului Avanpremiere, eveniment dedicat modei si life-styleului, s-a aflat la inceputul saptamnii trecute intr-un cadru nonformal, la Cafeneaua Complexitatii, unde a vorbit despre Lifestyle-ul secolului in care traim si crizele actuale prin care trece individul, in ritm cu societatea de azi.

Cafeneaua Complexitatii este un proiect initiat de catre Centrul pentru Studii Complexe si este locul unde oameni din diverse domenii – fizica, geo-dinamica, biologie, economie, matematica, inginerie, filosofie, etica si iata, moda, se intalnesc pentru a discuta la un nivel inalt, despre societate. La Cafeneaua Complexitatii, dinamizata de energia domnului profesor Florin Munteanu se pun in discutie idei si teorii noi, intrebari si provocari la adresa mintii si a sufletului.

Alin Galatescu, o personalitate complexa el insusi – pasionat de moda si de frumos - a comentat legatura dintre lifestyle si crizele pe care le genereaza acesta, citind astfel starea de spirit a societatii pe ansamblu...

Citeste si:
Editura Publisol lansează Colecția FeminIN - 10 capodopere ale...
Editura Publisol lansează...

O societate bezmetica?

Lifestyle-ul nu trebuie privit strict ca „mod de viata” ci ca o reactie a individului la evolutia lumii, care este foarte complexa, considera Galatescu.

Pentru a descifra aceasta complicata ecuatie, un punct de plecare ar fi cartea: Mood Matters – From Rising Skirt Lengths to the Collapse of World Powers, scrisa de John Casti (complexist, specialist in foresight, autor al multor carti deosebite). (Calea Europeana)

Citeste si:
Șase pași către dieta unui adult sănătos
Șase pași către dieta unui...

Starea de spirit a societatii la scara unei natiuni, a unui continent, a globului insusi este cea care permite, catalizeaza, sustine calitatea vietii intr-o anume perioada istorica. Intre bunastare sau colaps economic, intre dezvoltare si faliment, intre “agonie” si “extaz”, societatea oscileaza.

Cum se genereaza aceasta stare de spirit? cum se poate masura? Se poate induce in populatie? Sau este o stare aparte, o proprietate a evolutiei omenirii ce nu are nimic de aface cu omul politic sau cu afacerile? Sunt intrebari ce preocupa cercetatorii din intreaga lume, specialisti in sociologie, economie, psihologia maselor etc. Intre o proprietate naturala a Omenirii ca specie si teoria Conspiratiei, mintea noastra poate pendula in cautarea unui raspuns coerent si cat de cat sustenabil prin dovezi concrete la aceasta mare intrebare: care este legatura dintre Lifestyle si Starea de spirit a societatii?


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri