Generațiile de smartphone-uri Redmi au succes constant, însă utilizatorii care doresc să-și schimbe telefonul ar putea avea dubii: îl cumpără pe cel nou sau profită de oferta modelului anterior?

Tocmai de aceea este nevoie să cunoașteți diferențele dintre cele două smartphone-uri, Xiaomi Note 10 Pro și Note 9 Pro. În cazul de față, avem două generații de telefoane Redmi care sunt întotdeauna înaintea timpului lor și caută să atragă atenția prin integrarea multora dintre acele caracteristici pe care le vedem în dispozitive mult mai scumpe.

Ecran și design

Există unele lucruri care abia s-au schimbat, dar altele au și sunt foarte semnificative în ceea ce privește ecranul. Atât Xiaomi Note 10 Pro, cât și Note 9 Pro au o dimensiune de 6,67 inci, cu rezoluție Full HD +, un raport de aspect panoramic de 20:9 și sunt protejate de Gorilla Glass 5. De asemenea, o asemănare este că cele două ecrane au același 395 dpi și notch-ul în partea central-superioară a ecranului pentru camera frontală.

Cu toate acestea, progresul este palpabil atunci când vedem că Xiaomi Note 10 Pro are un ecran AMOLED față de LCD IPS al Redmi Note 9 Pro. În plus, noul model are o rată de reîmprospătare de 120 Hz și este compatibil cu HDR10, spre deosebire de predecesorul său. În ceea ce privește grosimea și greutatea, Xiaomi s-a îmbunătățit mult, trecând de la 8,8 milimetri grosime și 209 grame ale Note 9 Pro, la 8,1 milimetri grosime și 192 grame ale Xiaomi Note 10 Pro.

Procesorul Snapdragon

Uitându-ne sub carcasa telefonului, vedem că Xiaomi Note 10 Pro are o serie de avantaje față de Note 9 Pro. Note 9 nu un terminal 5G, deoarece integrează Snapdragon 720G, comparativ cu Snapdragon 732G al celui mai recent model. Redmi Note 9 Pro poate fi găsit în versiuni de 6 GB RAM și 64 sau 128 GB memorie internă sau 8 GB RAM și 128 GB memorie internă. Același lucru se aplică și lui Xiaomi Note 10 Pro, deci nu există multe diferențe în acest sens, ținând cont și că ambele permit extinderea acestei memorii prin intermediul cardurilor microSD. În ceea ce privește performanța, nu există diferențe excesive. Cu greu ar putea fi observate diferențe în cazul jocurilor și a altor task-uri în care este necesară utilizarea intensă a dispozitivului.

Cameră foto cu 108 megapixeli

În ceea ce privește camera de fotografiat, găsim o diferență foarte mare, dar asta nu trebuie să însemne rezultate mai bune. Xiaomi Note 10 Pro atrage atenția cu un nou senzor de 108 megapixeli, comparativ cu senzorul principal de 64 megapixeli al lui Xiaomi Note 9 Pro. Cu toate acestea, toți ceilalți senzori rămân neschimbați, cu un senzor ultra-wide de 8 megapixeli și senzori de adâncime și macro de 5 și 2 megapixeli fiecare. În ceea ce privește camera frontală, nu există modificări, ambele telefoane având un senzor de 16 megapixeli.

În afară de schimbarea senzorului principal, nu am găsit diferențe nici în ceea ce privește capacitățile de înregistrare video ale ambelor dispozitive, care sunt următoarele atât pentru Xiaomi Note 10 Pro cât și pentru Xiaomi Note 9 Pro:

  • Înregistrare 4K la 30 fps
  • Înregistrare 1080p la 30fps / 60fps
  • Înregistrare 720p la 30 fps
  • Înregistrare cu mișcare lentă 1080P la 120 fps
  • Înregistrare cu mișcare lentă 720P la 120 fps / 240 fps / 960 fps

Baterie, conexiuni și sistem de operare

După cum am menționat și mai sus, doar Xiaomi Note 10 Pro are conectivitate 5G, deși ambele au NFC, Bluetooth 5 și USB-C, pe lângă faptul că au senzorul de amprentă integrat pe o parte. Bateria celor două telefoane este de 5020 mAh, dar Xiaomi Note 10 Pro beneficiază de încărcare rapidă de 33W, comparativ cu încărcarea rapidă de 30W a Redmi Note 9 Pro. Cele două terminale au ultima versiune a sistemului de operare, Android 11.

Sursa foto: Photo by Zana Latif on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri