Profesorul universitar dr. Patrut Mircea, medic in cadrul Centrului Medical Focus, ne vorbeste despre tratamentele vechi si noi la care apeleaza romanii pentru a se trata de varice, despre metoda chirurgicala clasica, dar si despre tratamentul cu laser si radiofrecventa.

Ca orice metoda de tratament, procedurile de indepartare a varicelor prezinta anumite avantaje si dezavantaje pe care e bine sa le luam in calcul. Astfel, „cura chirurgicala clasica, cu bisturiul, are dezavantajul spitalizarii pentru cateva zile ( 5-7 zile) si a prezentei plagilor postoperatorii. De cealalta parte, cura varicelor prin laser sau radiofrecventa are avantajul ca nu se impun incizii cu bisturiul, nu este necesara spitalizarea, nu raman cicatrici si nu impune suspendarea temporara a activitatii profesionale”, a mai completat prof. univ. dr. Patrut Mircea, medic primar chirurgie generala si cardiovasculara in cadrul Centrului Medical Focus.

Metoda chirurgicala clasica, inca in preferintele romanilor

Modalitatea terapeutica de ameliorare sau indepartare a varicelor este recomandata la debutul bolii, indiferent de anotimp. Cele mai scumpe proceduri terapeutice sunt cele bazate pe laser si radiofrecventa, deoarece necesita aparatura scumpa, kituri de consumabile de unica folosinta de import si specializarea medicului. In Romania cea mai des utilizata metoda de indepartare a varicelor este cea chirurgicala clasica (cu bisturiul), spre deosebire de Occident, unde se prefera cea cu laser sau radiofrecventa asociata.

Comunicat de presa


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri