Profesorul universitar dr. Patrut Mircea, medic in cadrul Centrului Medical Focus, ne vorbeste despre tratamentele vechi si noi la care apeleaza romanii pentru a se trata de varice, despre metoda chirurgicala clasica, dar si despre tratamentul cu laser si radiofrecventa.

80% dintre femeile cu varsta cuprinsa intre 10 si 30 de ani sufera de varice!

Varicele, asa zisa boala a varstei mature, afecteaza tot mai multi tineri. Potrivit statisticilor, 80% dintre femei si 20% dintre barbati se confrunta cu afectiunea varicelor.

Ce sunt varicele?

Acele vene varicoase umflate si de culoare albastruie, care nu numai ca sunt inestetice, dar si contribuie la crearea unei stari de nesiguranta si stanjeneala.

Varicele – o mostenire genetica

Varicele pot aparea la orice varsta, inclusiv de la nastere, ca urmare a unor malformatii ale sistemului vascular al membrelor pelvine. Frecventa acestei boli si a complicatiilor pe care le implica creste insa cu inaintarea in varsta.

In ultima vreme, in special datorita ritmului dezechilibrat de viata, tinerii sunt din ce in ce mai predispusi la aparitia varicelor. Cel mai adesea, varicele apar la persoanele tinere cauzate de o mostenire a unui tesut conjunctiv de rezistenta, a tulburarilor hormonale, a unor activitati profesionale in ortostatism prelungit sau in urma unei nasteri.

Sportivii, tinerii ce studiaza prelungit, persoanele care folosesc contraceptive orale pot fi cu usurinta victime ale bolii varicoase.

Tratamente vechi si noi in tratarea varicelor

“Rezolvarea terapeutica a varicelor se face de obicei clasic, prin indepartare chirurgicala. Laserul sau radiofrecventa asociata cu odihna in pat, preferabil cu picioarele ridicate pe perne reprezinta o metoda moderna si extrem de eficienta. De asemenea, purtarea de ciorapi elastici sau aplicarea de fase elastice pe membrele pelvine este foarte indicata in ameliorarea acestei afectiuni”, a explicat prof. univ. dr. Patrut Mircea, medic primar chirurgie generala si cardiovasculara in cadrul Centrului Medical Focus.

Fiecare metoda de tratament, chirurgicala sau cu laser, are indicatii clare, in functie de pacient si de stadiul evolutiv al bolii. La fel de importante in alegerea metodei terapeutice sunt insa si varsta, sexul, profesia pacientului sau complicatiile asociate afectiunii varicoase.

Tratament chirurgical vs. laser si radiofrecventa


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri