12:08, 19 August 2011 publicat în Sanatate

3.5 milioane de secunde ne despart de termenul limita prevazut pentru a acoperi deficitul mondial de cadre medicale. Campania sociala mondiala "Superhero health worker" mobilizeaza tinerii din tarile cu economii emergente, dar unde mor inca milioane de copii.

Comunicat de presa

Organizatorii campaniei mondiale au avertizat liderii lumii joi, 11 august, prin intermediul mass-media, ca au la dispozitie doar 3,5 milioane de secunde pentru a acoperi deficitul mondial de cadre medicale.

Citeste si:
Beneficiile uleiului de măsline asupra pielii
Beneficiile uleiului de...

Termenul-limita de indeplinire a Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului este reprezentat de Adunarea Generala a Natiunilor Unite din 20 septembrie, unde guvernele trebuie sa-si afirme angajamentul de a mari numarul cadrelor medicale pentru a salva vieti.

Pentru a marca numaratoarea inversa secundelor ramase pana la Adunarea Generala a ONU, a fost lansat online un avatar prin intermediul caruia oamenii din lumea intreaga isi demonstreaza solidaritatea cu aceasta campanie prin schimbarea pozei de profil pe Facebook sau Twitter cu imaginea unui "supererou" medical – si prin trimiterea automata a unui mesaj catre prieteni pentru a face acelasi lucru.

Citeste si:
Șase metode simple pentru a stimula sistemul imunitar al copiilor...
Șase metode simple pentru a...

Mai mult de 40 de milioane de copii nu beneficiaza de ingrijirea medicala elementara. 8 milioane dintre ei mor in fiecare an inainte de implinirea a cinci ani de viata. Cu personal medical suficient, cu resurse adecvate, multe dintre aceste tragedii pot fi evitate.

Concomitent, sustinatorii campaniei promoveaza mesajul prin metode vizuale ample, organizand o caravana a celui mai mare plasture din lume (cu dimensiunea de 5 m pe 1,5 m) in Liberia, Tanzania, China si Marea Britanie.

"Planeta are nevoie de 3,5 milioane de cadre medicale, iar campania are nevoie de tine", spune Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania. "Poti deveni si tu un supererou pe healthworkerscount.org: implica-i pe prieteni, si astfel vei sprijini efortul nostru in promovarea maririi numarului de cadre medicale", incurajeaza Gabriela Alexandrescu.

Reprezentanta Salvati Copiii Romania vorbeste si  despre activitatea organizatiei in plan local, unde de asemenea, sute de copii au nevoie de ajutorul nostru:

"Ingrijirea sarcinii, consultul medical periodic, toate acestea asigura, de fapt, supravietuirea copiilor care vin pe lume. In acest scop, Salvati Copiii Romania, in parteneriat cu compania farmaceutica GlaxoSmithKline (GSK) si cu sprijinul Ministerului Sanatatii, deruleaza programul Fiecare copil conteaza, urmarind reducerea mortalitatii in randul copiilor sub 5 ani din 16 comunitati defavorizate din judetele Brasov, Caras-Severin, Dambovita si Vrancea", spune Gabriela Alexandrescu.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri