Depresia este o tulburare afectiva care va face sa va simtiti trist sau fara speranta pentru o perioada indelungata de timp.
Simptomele de depresie sunt frecvent subtile la inceput. Simptomele pot fi greu de recunoscut si corelat si ca s-ar putea sa aveti depresie. Simptomele de depresie la copii si adolescenti sunt cateodata diferite de simptomele adultului, ceea ce poate fi greu de diagnosticat si tratat.

Depresia poate duce la suicid. Semnele premergatoare sinuciderii se schimba cu varsta. Semnele premergatoare sinuciderii la copii si adolescenti pot include preocupare in legatura cu moartea sau sinuciderea sau cu intreruperea unei relatii. Semnele premergatoare sinuciderii la varstnici pot fi moartea recenta a partenerului de viata sau diagnosticarea unei boli grave.

CARE SUNT CAUZELE DEPRESIEI?
Cauzele depresiei sunt subiectul studiului intens. Expertii cred ca un teren genetic, insotit de evenimente stresante, prezenta unor boli, unele medicamente sau alti factori, pot determina, la nivel cerebral, un dezechilibru in ceea ce priveste anumite substante numite neurotransmitatori, cauzand astfel depresia.
- Unele medicamente pot cauza depresia, cum ar steroizii si narcoticele administrate pentru tratamentul durerii. De indata ce se opreste administrarea acestei medicatii, simpotomele dispar, de obicei.
- Afectiuni hormonale, cum ar fi dezechilibre la nivelul glandelor tiroida sau suprarenale.
- Dezechilibre biochimice, cum ar fi nivele scazute ale calciului in sange sau nivele scazute de fier in sange (anemie)
- Bolile cronice , cum ar fi artrita, bolile inimii sau cancerul.
- Infectiile, cum ar fi infectiile virale sau infectiile ficatului sau ale creierului
- Factorii de stres social, cum ar fi moartea partenerului de viata.
- Factorii de stres cronic, cum ar fi saracia, problemele familiale sau problemele familiale ale partenerului. Varstnicii care ajung sa depinda de ceilalti dupa ce au avut un stil de viata independent, au sanse mari sa devina depresivi.
- Presiunea sociala si a celor din cercul de prieteni poate determina depresia la copii si adolescenti.
- Abuzul de alcool, droguri
- Sindrom premenstrual cronic.
- Alte evenimente, cum ar fi menopauza sau durerea cronica sau oboseala.
- Nasterea recenta.


DEPRESIA ? CE SE INTAMPLA?
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri