Annie Sprinkle clasifica orgasmele feminine in 7 categorii fundamentale in functie de circumstantele in care acestea se produc: orgasmele intravaginale, micro-orgasmele, orgasmele din timpul visului, orgasmele clitoridiene, orgasmele combinate, orgasmele eliberatoare de energie, mega-orgasmele.

Clasificarea orgasmului dupa coitus

Orgasmele pot fi coitale si extracoitale.

Orgasmele coitale sunt date de stimularea vulvei, vaginului si colului uterin in timpul penetrarii peniene. Cercetatorii au demonstrat ca nu este suficienta stimularea vaginala, de exemplu in masturbare sau prin folosirea “obiectelor”, stimularea peniana fiind cea mai puternica. Se pare ca exista totusi o "chimie" intre parteneri, dar si influenta psihologica este determinanta.

In orgasmele coitale este inclus si orgasmul simultan, acela in care femeia ajunge in acelasi timp cu barbatul la orgasm. Se pare ca acest tip de orgasm este foarte puternic resimtiti atat de femei, cat si de barbati.

Orgasmele extracoitale produc senzatii puternice, stimuleaza dorinta sexuala, femeia simte caldura puternica si contractii la nivelul vulvei, vaginului, uterului si abdomenul inferior, poate avea chiar respiratii sacadate si gemete si se produc mici orgasme, insa multiple, astfel incat starea de placere poate fi maximala. Aceste tipuri de orgasme se obtin prin mangaieri, prin sarutari ale corpului femeii si alte metode de atingere. Sa nu uitam ca la femeie intreaga piele este erogena... Multi cercetatori afirma ca aceste orgasme sunt mai intense decat cele coitale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești!

Cele 7 tipuri de orgasme dupa Annie Sprinkle

Annie Sprinkle clasifica orgasmele feminine in 7 categorii fundamentale in functie de circumstantele in care acestea se produc. Astfel cele 7 tipuri de orgasme ar fi:

- Orgasmele intravaginale – acestea ar reprezenta o insumare a orgasmelor obtinute prin stimularea peretilor vaginale, pungtului G, stimularea colului uterin dar si a vulvei. Toate aceste puncte sensibile pot fi stimulate simultan, obtinandu-se astfel un orgasm intens;

- Micro-orgasmele: acestea sunt un tip de orgasme mici date de diferite situatii de bucurie si satisfactie ale femeii si nu au legatura neaparat cu stimularea sexuala. Aceste orgasme se obtin evident si in cazul sitatiilor erotice, dar sunt implicate in special procesele imaginative. Sexologii Beverly Whipple si Gina Ogden au demonstrat ca femeile pot avea orgasme numai prin imaginatie;

Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri