Annie Sprinkle clasifica orgasmele feminine in 7 categorii fundamentale in functie de circumstantele in care acestea se produc: orgasmele intravaginale, micro-orgasmele, orgasmele din timpul visului, orgasmele clitoridiene, orgasmele combinate, orgasmele eliberatoare de energie, mega-orgasmele.

Orgasmul ar fi pe scurt o placere maximala sexuala, insa o definitie exacta este imposibil de obtinut, caci el difera de la o femeie la alta si de la o... ocazie la alta.

Multi cercetatori sexologi, biologi, anatomisti si medici, chiar si studenti, au studiat tipurile de orgasme pe care le poate avea femeia si au incercat sa le clarifice si clasifice. S-au dovedit a fi insa atat de complexe, incat nu au putut fi inca studiate toate si nici total clarificate, asadar fiti fericite ca sunteti femei.

Vance si Wagner au reusit sa identifice 48 de tipuri de orgasme la femeie, acestea urmand a fi studiate ulterior si de alti medici, studenti si sexologi, in dorinta de a se clarifica mai bine provenienta, intensitatea si manifestarile acestor orgasme.

Un lucru este insa cert – implicarea emotionala si cunoasterea corpului joaca cel mai important rol in obtinerea celor mai puternice si varaite orgasme, poate chiar simultan. Cercetatorii au stabilit clar o diferenta mare de placere intre un contact sexual ocazional si unul dintr-un cuplu stabil compatibil sexual (din pacate nu toate cuplurile sunt compatibile sexual, nu manifesta acelasi tip de placere, nu gasesc acelasi mesaj oferit raportat la modul cum si-ar dori sa primeasca).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Lumina pe care o porți în sufletul tău este mai puternică decât răutățile celor din jur

Clasificarea orgasmului dupa localizarea anatomica:

Singer a descris trei tipuri de orgasme feminine in functie de localizarea lor anatomica:
- Orgasmul vulvo-vaginal – Freud spunea ca orgasmul clitoridian este unul “imatur”, raportat cu cel vaginal pe care il considera “matur”. Singer considera ca acest orgasm este independent de copulatie si se obtine prin stimularea clitorisului si a vulvei atunci cand sunt lubrefiate.
- Orgasmul uterin – acesta il descrie ca fiind cel mai profund, transmis prin unde date de loviturile penisului asupra colului uterin, acestea determina contractii uterine ce se transmit si peritoneului care il imbraca si astfel intregului abdomen inferior, dand senzatia satietatii sexuale, avand manifestari profunde si foarte intense, oprind respiratia si producand contractia corpului.

Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

- Orgasmul vulvo-vaginal-uterin: acesta este mai putin clarificat, se pare ca il determina stimularea clitorisului si al peretilor vaginali si mai putin atingerea colului uterin. Nu exista insa descrieri mai ample privind acest tip de rogasm, insa ar insuma efectele primelor doua.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri