12:08, 11 August 2010 publicat în Sanatate

Un studiu efectuat pe mai multe mii de gospodarii din Statele Unite ale Americii alcatuieste un top al celor mai frecvente boli dobandite de membrii unei familii in interiorul domiciliului.

Infectiile cu stafilococ sunt in marea lor majoritate destul de severe. “Zilnic exista cateva cazuri de copii care sufera de astfel de afectiuni foarte contagioase. Acestea se pot manifesta la nivelul pielii si tesuturilor moi, la nivel respirator si, foarte des, la nivel digestiv si se trateaza de obicei cu antibiotice, spune doctorul pediatru Ana Culcer.

Singura solutie pentru prevenirea acestor tipuri de imbolnaviri este igiena riguroasa personala si a suprafetelor si obiectelor din casa. “Prin activitati de curatenie si dezinfectare, virusurile, bacteriile, parazitii si fungii din casa sunt distrusi deoarece este indepartat si/sau modificat chimic micromediul lor de persistenta si inmultire. Fara suprafete umede si murdare aceste microorganisme nu pot supravietui si caminul devine un loc sigur atat pentru adulti, cat si pentru copii”, spune Dr. Tardei. “Trebuie insa sa acordam o atentie sporita continutului de substante active din aceste produse si instructiunilor de utilizare oferite de producator. O combinatie nefericita de agenti activi sau o clatire necorespunzatoare pot fi de asemenea periculoase pentru sanatate, mai ales pentru copii”, completeaza Dr. Culcer.

Citeste si:
Mândru de tine că strângi după mine. Și că ajuți cățeii fără familie
Mândru de tine că strângi...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri