12:06, 17 Iunie 2010 publicat în Sanatate

Femeile se simt extrem de rusinate atunci cand ajung in fata medicului ginecolog. Acest lucru nu ar trebui sa se intample, medicul ginecologi fiind singurul specializat sa rezolve problemele medicale de natura intima. Vom discuta astazi despre cateva aspecte pe care trebuie sa i le spuneti obligatoriu medicului specialist daca aceste simptome exista.

Medicul ginecolog este cel de care femeile se jeneaza cel mai mult. Daca unei prietene ii povesteste fara perdea picanteriile intime sau ii cere sfatul cu privire la o problema pe care a intampinat-o in viata intima, atunci cand ajunge in fata medicului ginecolog femeia nu mai poate scoate o vorba. De ce se intampla toate acestea?

Poate pentru ca medicul ginecolog este un barbat sau poate pentru ca ele stiu cumva in sinea lor ca... nu il pot minti si ca el poate deduce uneori ceea ce ele n-are vrea sa deduca. Ori motivul sa fie acela ca lucrurile nu se opresc doar la cuvinte, ci culmineaza cu un examen clinic ce presupune dezbracarea femeii si examinarea zonelor intime? In tot cazul, femeile se simt extrem de rusinate atunci cand ajung in fata medicului ginecolog. Acest lucru nu ar trebui sa se intample, el fiind singurul specializat sa rezolve problemele medicale de natura intima. De aceea vom discuta astazi despre cateva aspecte pe care trebuie sa i le spuneti obligatoriu medicului ginecolog sau celui de familie daca aceste simptome exista.

Durerea in timpul actului sexual

Citeste si:
Tendințele pentru 2021. Stiți ce nu trebuie să vă lipsească din...
Tendințele pentru 2021. Stiți...

Aceasta se mai numeste si dispareunie si poate avea multiple cauze, majoritatea patologice. Poate decela o infectie vaginala – vaginita, o rana pe colul uterin, o parazitoza sau alte probleme genitale.

Mirosul neplacut al secretiilor vaginale

Citeste si:
Mărirea bustului prin implant mamar: Ce trebuie să știi despre...
Mărirea bustului prin implant...

Daca se intampla sa observi modificari ale secretiei vaginale, atunci este cazul sa te prezinti la medic pentru investigatii. La normal, proprietatile secretiilor vaginale nu ar trebui sa se modifice. Asadar daca acestea devin prea abundente, isi modica consistenta (de exemplu devin branzoase), culoarea (devin albe, galbene, gri, verzui) sau/si mirosul (devine fetid) probabil ca suferi de o infectie genitala.

Un avort in antecedente

Medicul poate vedea la investigatii sechelele unui avrot, dar trebuie sa stie ca a fost vorba depre o intrerupere de sarcina care prezinta anumite riscuri, ci nu este alta cauza care ar putea avea in timp alte riscuri. Medicul iti poate monitoriza mai usor sanatatea intima daca ii spui adevarul.

Prezinti mancarimi in zona genitala

Daca prezinti aceste mancarimi medicul oricum va observa zona de iritatie, dar trebuie sa stie ca nu e neaparat o inflamatie pur si simppluu ci ca ar putea fi determinata de leziunile de grataj. Pe de alta parte, pruritul il ghideaza pe medic spre un anumit diagnostic, in felul acesta il ajuti sa gaseasca mai repede cauza nemultumirilor tale si evident tratamentul va fi dat mai rapid.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri