La fiecare 16 minute, un roman moare din cauza fumatului

12:05, 18 Mai 2010 publicat în Sanatate

Pana in 2100, un miliard de oameni isi vor pierde viata din cauza bolilor provocate de tutun. La fiecare 16 minute, un roman moare din cauza fumatului. 33.000 de persoane mor anual in Romania din cauza fumatului. In Europa, 25% din decesele anuale ale persoanelor bolnave de cancer sunt provocate de fumat. 15% din totalul de decese anuale in Europa sunt cauzate de fumat. In lume, la fiecare 8 secunde, o persoana moare din cauza fumatului.

Comunicat de presa

Cele mai noi studii referitoare la incidenta deceselor cauzate de fumat conduc spre cifre alarmante. Astfel, conform Eurobarometer Report realizat de Comisia Europeana, 25% din cauzele de deces au survenit la persoanele bolnave de cancer provocat in urma fumatului. Mai mult, aproximativ 15% din totalul deceselor anuale in Europa este cauzat de fumat. in Romania cifrele indica faptul ca 33.000 de persoane mor anual din cauza fumatului, adica un roman la fiecare 16 minute. 70% dintre acestia au intre 35 si 69 de ani.

“In Romania, incidenta cancerului cauzat de fumat creste ingrijorator. Numai anul trecut, in tara noastra au murit 33.000 de oameni datorita unor afectiuni provocate de fumat. Multi fumatori sunt la cea de-a doua tentativa de renuntare la fumat si, in lipsa unui sprijin medical de specialitate, se reapuca, pierzându-si total increderea ca vor reusi vreodata sa renunte la aceasta dependenta. Fumatul nu inseamna doar o dependenta psiho-comportamentala, ci si una biologica din cauza careia persoana se simte depasita in lupta cu renuntarea si, de cele mai multe ori, cedeaza in fata acestei boli”, a declarat Prof. Dr. Miron Bogdan, vicepresedinte Societatea Româna de Pneumologie.

Citeste si:
Psihologie: De ce simt fumătorii că nu pot 'lăsa țigara din mână'?
Psihologie: De ce simt...

Conform unui studiu publicat de OMS, in secolul 21 un miliard de oameni isi vor pierde viata din cauza bolilor provocate de tutun.

Foto fr si main: Hepta.ro

Citeste si:
Studiu Mastercard: biometria, lider detașat în topul preferințelor...
 Studiu Mastercard:...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri