Ne bucuram cu totii, de la mic la mare, de lumina si caldura prietenoasa a soarelui, dar uitam ca razele ultraviolete sunt cel mai mare dusman al pielii. Aflam de la Dr. Cristian Tiglea, medic specialist dermatolog cum sa ne ferim de efectele nocive ale soarelui, indiferent de anotimp.

Crema cu ecran solar asigura un bronz natural si uniform

Incercarea de a evita expunerea la soare poate fi un lucru greu de acceptat pentru cei care iubesc sa-si petreaca timpul liber in natura. Pentru a nu ne priva de aceasta placere, se impune sa folosim creme fotoprotectoare adecvate, in functie de intensitatea soarelui si tipul de piele al fiecarei persoane.

• Protectie minima SPF10 - se recomanda persoanelor cu tenul inchis la culoare sau deja bronzate, dar si in cazul expunerii la raze UV de intensitate normala;
• Protectie moderata SPF20 - este indicata inaintea primei expuneri la soare, pentru o piele de culoare inchisa, expusa razelor UV de intensitate normala;
• Protectie ridicata SPF40 - se utilizeaza in cazul copiilor, persoanelor cu ten foarte deschis la culoare sau pentru celelalte tipuri de ten, care se expun unui soare puternic;
• Protectie foarte ridicata SPF 50+ - este necesara unui ten deschis si foarte deschis la culoare, pentru o piele foarte sensibila la soare, in cazul expunerii la radiatii solare foarte puternice (litoral, zone tropicale, munte) dar si in tratamentul preventiv al unor boli induse de soare (fotodermatoze).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Aplicata cu grija pe toata suprafata corpului, chiar si in zonele care par mai putin expuse (varfurile urechilor, ceafa, fata, degete) crema solara este de real folos in prevenirea arsurilor. Trebuie retinut totusi ca pentru a mentine o protectie constanta pe perioada expunerii la soare, este necesara reaplicarea cremei la un interval de aproximativ 2 ore sau chiar mai des, daca pielea transpira excesiv sau dupa o baie.

Teoria conform careia folosirea cremelor ecran solar nu lasa pielea sa se bronzeze este eronata. Dimpotriva chiar, brozul astfel obtinut va avea un aspect mai natural si mai uniform. De asemenea, mai putin cunoscuta este si necesitatea utilizarii cremelor fotoprotectoare si pe parcursul anotimpului rece, soarele din timpul iernii fiind la fel de agresiv ca si cel din lunile de vara.

Sfatul specialistului

Ganditi-va de doua ori inainte sa va doriti un bronz aramiu; pe plaja intotdeauna alegeti locurile de sub umbrela; aplicati crema ecran solar cu factorul potrivit inainte de a iesi din casa, indiferent de sezon! Soarele ne poate fi prieten, dar si un dusman de temut!

Dr. Cristian Tiglea - medic specialist dermatolog
Dermestetica - Dermatology & Aesthetic Center, www.dermestetica.ro
Bd. Aviatorilor nr. 15, tel: 021-222.11.08

Foto principala: Hepta.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri