Pentru ca ciclul menstrual reprezinta poate ciclul hormonal caruia femeia ii acorda cea mai mare atentie, in jurul acestuia au luat nastere tot felul de ipoteze care mai de care mai ciudate, reale sau nu, menite sa lamureasca poate pentru toate femeile ce este normal si ce nu in aceasta perioada delicata a lunii. De aceea, am extras mai multe mituri despre menstruatie, precum si cateva adevaruri.

Adevar: La menstruatie nu ai voie baie si sauna

Dusul este obligatoriu, dar baia si sauna sunt interzise din cauza temperaturilor ridicate care predisupun la vasodilatatie, adica la dilatarea vaselor sanguine care duc la marirea fluxului menstrual pana la hemoragii menstruale, insotite sau nu de durere si alte manifestari. Pentru a evita astfel de situatii neplacute baia si sauna nu sunt indicate in timpul sangerarilor menstruale, cel putin in primele 2-3 zile.

Adevar: La menstruatie esti mai sensibila

Este adevarat ca ciclul hormonilor feminini si deci cel menstrual influenteaza starea psihica a femeii. Insa la menstruatie nu esti doar mai emotiva, ci si mai sensibila fizic, caci pierzi sange si ai nevoie de mai multa odihna si de hrana adecvata si totodata trebuie sa fii mai stricta cu igiena intima la menstruatie pentru ca esti mai sensibila in fata infectiilor la acest nivel, sangele fiind cel mai bun mediu pentru dezvoltarea bacteriilor.

Adevar: La menstruatie nu ai voie sa faci sport

In perioada de sangerari menstruale esti mai sensibila si nu ar trebui sa faci efort fizic intens pentru ca te epuizezi. Este recomandata odihna si daca tot vrei sa iti urmezi programul sportiv, iti recomandam doar exercitiile fizice usoare, care nu te suprasolicita. Prin sport aportul sanguin in tesuturi este mai mare si risti pe de o parte sa faci o hemoragie menstruala, pe de alta parte esti mai slabita la menstruatie pierzand sange si obosesti mai usor, astfel ca exercitii care in alte zile iti par de rutina pot fi acum suprasolicitante.

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Sexul in timpul... sarcinii?

Sarcina dupa anticonceptionale

Dieta pentru a concepe baiat


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri